SURPRIZE PREGĂTITE DE POLIȚIȘTII BIHORENI PENTRU COPII

200

Polițiștii bihoreni invită copiii miercuri, 1 iunie, în Orășelul Copiilor, pentru a sărbători împreună ziua copilăriei.

 

Miercuri, 1 iunie , în intervalul orar 11.00 – 14.00, în contextul sărbătoririi Zilei Internaţionale a Copilului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor vor fi alături de copii printr-o serie de manifestări organizate în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, în Orăşelul Copiilor din Oradea.

Astfel, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, poliţiştii din cadrul Biroului Poliţiei de Proximitate şi poliţiştii Serviciului Rutier vor organiza o serie de concursuri pe teme de educaţie rutieră, siguranţă pe Internet, desene pe asfalt, expoziţii de desene cu tematică preventivă şi concursuri de rebus.

Totodată, poliţiştii bihoreni vor distribui, prin intermediul unui stand de informare instalat în Orăşelul Copiilor, diverse materiale informativ – preventive, destinate atât copiilor, cât şi părinţilor şi bunicilor care vor fi prezenţi la activităţile organizate de poliţiştii bihoreni.

Poliţiştii bihoreni îi vor implica pe copii într-o serie de concursuri atractive, interactive,  precum:
– Concursul „Desenăm, ne jucăm, circulație învăţăm!” – concurs de desene pe asfalt, pentru copiii cu vârste între 5 – 10 ani, în cadrul căruia participanții vor ilustra cu creta pe asfalt noțiuni specifice circulației  rutiere.
– Concursul de educație rutieră „Siguranţă pe două roţi”, cu decernarea titlului de „Polițist pentru o zi” – competiția se adesează copiilor cu vârsta între 7- 14 ani. Concursul va avea două probe, o probă de teorie, un chestionar cu 10 întrebări și o probă de parcurgere unui traseu într-un parc școală. Câștigătorii vor fi recompensați cu diplome, premii și legitimații de „Polițist pentru o zi”.
– Concurs de rebus pe teme  preventive, cu descifrarea unor cuvinte „cheie ”, cu întrebări din domeniul prevenirii criminalității. Concursul este adresat copiilor cu vârsta între 10- 14 ani.
– Concursul preventiv “Cum să fiu în siguranță”, adresat elevilor din ciclul primar – Concursul constă în completarea unui chestionar cu 10 întrebări din patru domenii preventive, respectiv siguranța pe Internet, prevenirea victimizării, prevenirea accidentelor rutiere, răspunderea penală a minorilor.

În același context va avea loc prezentarea tehnicii din dotarea poliției, a motocicletei de serviciu și a unui autoturism de poliție inscripționat.

Tot pentru celebrarea Zilei Internaționale a Copilului, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității organizează marți, 31 mai  la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din municipiul Oradea, o activitate preventivă având ca scop informarea copiilor cu privire la potenţiale pericole la care ar putea fi expuşi în diverse situații de risc şi furnizarea de soluţii, prin metode educative specifice vârstei lor.
În activitățile organizate de polițiștii de prevenire bihoreni vor fi implicați activ 140 de elevi din clasele I de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din municipiul Oradea. Activitățile preventive vor fi finalizate cu un concurs de desene și un concurs de desene pe asfalt. Și în cadrul acestui eveniment, polițiștii bihoreni vor prezenta tehnica și autovehiculele din dotare.

 

Urmărește-ne și pe Google News