Studenții voluntari ai Asociaţiei Studenţilor Mediciniști din Oradea (ASMO) organizează cea de-a V-a ediţie locală a proiectului naţional “Donează sânge! Fii erou!”

113
“Donează sânge! Fii erou!”-800x567
 

Studenții voluntari ai Asociaţiei Studenţilor Mediciniști din Oradea (ASMO) organizează în perioada 7-11 mai 2018 cea de-a V-a ediţie locală a proiectului naţional “Donează sânge! Fii erou!”.

 

Pe lângă Oradea, campania se desfășoară și în alte 10 centre universitare din ţară şi anume: București, Cluj, Iași, Craiova, Brașov, Sibiu, Constanţa, Timișoara, Târgu-Mureș și Galați.

Proiectul “Donează sânge! Fii erou!“ își propune să promoveze spiritul civic al comunităţii noastre, a adevăratelor valori, prin organizarea unor activităţi de suflet. Acest proiect urmărește depășirea crizei de sânge cu care se confruntă spitalele din România, prin organizarea unei campanii de donare de sânge desfășurată pe parcursul celor 5 zile la nivel naţional.

Prin desfășurarea aceastei campanii la nivel local, se urmărește informarea şi sensibilizarea comunității cu privire la importanța actulul donării, la efectele grave ce pot rezulta in urma lipsei de sânge și totodată se dorește mobilizarea a cât mai mulţi locuitori ai orașului să vină să doneze sânge, atât pe timpul desfășurării campaniei, cât și în afara acestuia.

Voluntarii precizează că au nevoie de susţinerea tuturor pentru a atinge succesul acestui proiect. “Scopul nostru este de a mobiliza comunitatea într-un număr cât mai mare în atingerea obiectivelor propuse, și anume: de a modela comunitatea, de a promova valorile sociale prin susţinerea şi salvarea vieţilor omenești.”ne-a declarat Bianca Dinică, coordonatorul proiectului.

Dacă încă nu ești hotărât trebuie să știi că prin săvârșirea actului donării ai o serie de avantaje printre care amintim: o zi liberă, 7 tichete valorice venite ca o recompensă biologică, reducere de 50% pe mijloacele de transport în comun pentru 30 de zile, analize gratuite, monitorizarea stării de sănătate, satisfacerea gestului altruist și nu în ultimul rând regenerarea sângelui induce o stare de bine atât fizic cât și mental. Donând o unitate de sânge (410-450ml) ai șansa de a salva trei vieţi, trei oameni care au nevoie de transfuzii de sânge pentru a supravieţui.

Donatorii sunt așteptați în perioada 7 – 11 Mai 2018 între orele 7:30-11:30 la Centrul de Transfuzie Sanguină din Oradea, strada Louis Pasteur, nr.30
Voluntarii ASMO lucrează impreună cu voluntarii asociatiilor partenere pentru a transmite mesajul cât mai multor oameni și pentru a invita cât mai multa lume să se alăture cauzei lor, să devină eroi!

Asociațiile partenere implicate sunt: Crucea Roșie Oradea, Beard Brothers Oradea, SSCR Oradea, Uniunea studentilor din Oradea, ASEO (Asociatia Studentilor Economisti din Oradea), ASIO (Asociatia Studentilor Ingineri din Oradea), ASFO (Asociatia Studentilor Farmacisti din Oradea), ELSA (The European Law students’ association Oradea), ALUMNI și ASUO.

Paula Lele

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.