Sprijin pentru introducerea gazului în Comuna Tinca

150
 

Consiliul Județean Bihor a aprobat astăzi, 15 noiembrie, în ședința extraordinară, încheierea unui contract de asociere cu primăria comunei Tinca în scopul realizării în comun a obiectivului de investiții: „Înființare rețea de distribuție gaze naturale și stație de reglare-măsurare-predare”. 

Potrivit contractului de asociere, Consiliul Județean Bihor alocă suma de 1 milion de lei, monitorizează implementarea contractului de execuție și participă la recepția lucrărilor. Totodată, participă la organizarea procedurilor de achiziție și face parte din comisia de evaluare a ofertelor.

Primăria comunei Tinca va asigura diferența dintre suma alocată de autoritatea județeană și valoarea investiției ce îi revine, în urma rezultatului procedurii de concesiune. Primăria organizează procedurile de achiziție, urmărește și monitorizează contractul/contractele încheiate și racordarea la sistemul de distribuție a gazelor naturale. 

Vă reamintim că vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, anunța în luna august acest proiect.  În fiecare an ar urma să fie alocat un million de euro pentru extinderea rețelei de gaze naturale, ceea ce ar permite susținerea a 5 sau 6 primării.CJ Bihor a aprobat un protocol de colaborare, în luna septembrie, și cu comuna Sânnicolau Român.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.