Spitalul Municipal din Oradea este ocupat în totalitate cu cazuri COVID-19

1185
Spitalul gavil curteanu Oradea
Foto ©️ ebihoreanul.ro

Coordonatorul spitalelor din judeţul Bihor, dr. Gheorghe Carp, a declarat vineri că Spitalul Municipal din Oradea, cu 450 de paturi, dedicat special cazurilor COVID-19, este ocupat în totalitate, dar se asigură alte spaţii de tratament în unităţi spitaliceşti complementare.

 

„Pentru creşterea capacităţii de spitalizare, creăm locuri în alte spitale, anume la Spitalul de recuperare din Băile Felix, am recurs la extinderea unei aripi neutilizate de la vechiul Spital de Boli infecţioase şi la Maternitate”, a declarat, pentru Agerpres, dr. Carp.

În ce priveşte aprovizionarea cu oxigen, medicul Carp a precizat că la Spitalul Municipal sunt două rezervoare foarte mari, în aşa fel încât să nu existe nicio problemă cu asigurarea lui pentru bolnavi.

„S-a introdus oxigenul şi la o sută de paturi de infecţioase din Staţionarul II, deci avem peste 500 de paturi asigurate cu oxigen, plus Spitalul judeţean cu 500 de paturi. La ATI, sunt 25 de paturi acum, vor fi, în viitorul apropiat, 35 la Spitalul Municipal, complet dotate, iar la Spitalul Judeţean sunt 35 de paturi,” a spus dr. Carp.

În legătură cu problemele celorlalţi bolnavi, în afara cazurilor de COVID-19, medicul a precizat că s-au înregistrat dificultăţi, deoarece o serie de afecţiuni care nu au fost urgenţe nu au putut fi internate din cauza rigorilor epidemiologice.

„Sunt desigur şi priorităţi: oncologicii şi urgenţele se tratează, dar internările care au putut fi amânate s-au amânat„, a mai precizat doctorul Carp, citat de G4media.ro.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.