27 C
Aleşd
miercuri, 24 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor investește în echipamente moderne pentru diagnosticarea și tratarea cancerului

Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor, în colaborare cu Municipiul Oradea prin Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională, a depus spre finanțare două proiecte majore pentru achiziționarea a peste 50 de echipamente destinate diagnosticării și tratării pacienților cu cancer.

Cele două proiecte, depuse prin Programul Sănătate 2021-2027, includ achiziția de echipamente moderne și vor fi gestionate de Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor.

Primul proiect, intitulat „Dotarea laboratorului de anatomie patologică pentru diagnosticul cancerului din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor”, are o valoare totală de 9.995.179,80 lei, din care 9.741.591,99 lei sunt nerambursabili. Acesta presupune achiziționarea a 41 de echipamente, inclusiv un histoprocesor automat, microscoape optice și sisteme avansate de secvențiere și imunohistochimie.

Al doilea proiect, „Investiții în infrastructura Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor pentru diagnosticarea și tratarea cancerului”, are o valoare totală de 24.920.342,16 lei, dintre care 24.381.910,00 lei sunt fonduri nerambursabile. Acesta va permite achiziționarea a 15 echipamente, precum un turn pentru laparoscopie, un sistem 3D 4K pentru diagnostic și tratament oncologic, un robot chirurgical și diverse ecografe performante.

Aceste investiții vor îmbunătăți semnificativ actul medical prin diagnosticarea precisă a bolilor oncologice și optimizarea tratamentelor. În prezent, Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor derulează trei proceduri de achiziție publică pentru aceste echipamente.

Aceste inițiative reflectă angajamentul spitalului și al autorităților locale de a oferi servicii medicale de înaltă calitate pacienților diagnosticați cu cancer, contribuind la îmbunătățirea prognosticului și tratamentului acestora.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,936FaniÎmi place
1,733CititoriConectați-vă
986CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI