Șoferi băuți la volan, prinși pe drumurile din Bihor

904
Poliția noaptea
Foto caracter ilustrativ

Probleme cu legea pentru doi bărbați. Au fost surprinși la volan pe drumurile din Bihor, deși consumaseră băuturi alcoolice. S-au ales cu dosare penale.

Marți, 4 ianuarie, la ora 19.30, pe drumul comunal 146, în localitatea bihoreană Cuzap a fost depistat în trafic un bărbat de 34 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea o autoutilitară, având o concentrație alcoolică de 0,55 mg/lalcool pur în aerul expirat.

Tot marți, 4 ianuarie, la ora 17.34, pe D.N.1 a fost depistat în trafic un bărbat de 45 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și în ambele cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Tot marți, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 152 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 55.885 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 21 de permise de conducere. De asemenea, a fost reţinut un certificate de înmatriculare și au fost constatate șase tamponări.

88 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 23 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționați 11 bicicliști, au fost sancționate două depășiri neregulamentare, două opriri neregulamentare, două sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, iar 24 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.