-0.8 C
Aleşd
marți, 5 decembrie 2023

Șofer din Aleșd, depistat pozitiv la drugtest

Aproape 1.400 de persoane au fost legitimate și 898 de de conducători auto testați pentru alcool sau droguri, în cadrul acțiunilor desfășurate la sfârșit de săptămână, de polițiștii bihoreni, în sistem integrat. Au fost depistați șoferi sub influența drogurilor, alcoolului sau fără permis, iar un bărbat, care conducea fără permis și sub influența alcoolului, a fost reținut.

- Publicitate -

Duminică, 5 noiembrie, în jurul 16.00, pe strada Ciocârliei din localitatea bihoreană Aleșd, polițiștii Compartimentului Rutier Aleșd au depistat în trafic un bărbat de 28 de ani, localnic, în timp ce conducea un autoturism.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Polițiștii rutieri din Aleșd continuă cercetările în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se afla sub influența unor substanțe psihoactive, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd.

De asemenea, în perioada 3 – 5 noiembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. De asemenea, acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice cu viteză excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, atât pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.

Astfel, au fost desfășurate 18 acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 16 filtre, în acțiuni fiind implicați 329 de polițiști bihoreni de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 267 de jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii. 

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 1.398 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 898 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii bihoreni au aplicat, în total, 265 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 140.610 lei.

Totodată, au fost constatate 25 de infracțiuni, dintre care 14 la regimul circulației rutiere, două de natură judiciară, două la Legea nr.143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri și șapte infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 225 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 119 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, șase au fost pentru conducere sub influența alcoolului, șapte pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, trei sancțiuni au fost pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, au fost sancționate două depășiri neregulamentare, o sancțiune a fost pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, patru sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, iar 83 de sancțiuni au fost pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 42 de permise de conducere și 17 certificate de înmatriculare.

În cadrul activităților desfășurate la sfârșit de săptămână, polițiștii bihoreni au continuat acțiunile pentru informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări ale Codului Penal. 

Astfel, conducătorii auto opriți în trafic au fost informați de polițiști despre faptul că, un conducător auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Totodată, conducătorii auto au fost informați despre faptul că, pe toate categoriile de drumuri publice, sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă.

Și la acest sfârșit de săptămână, polițiștii și jandarmii bihoreni au fost prezenți și la manifestările culturale și artistice, atât din municipiul Oradea, cât și de pe raza județului, unde au desfășurat activități preventive și au asigurat măsuri de ordine și siguranță publică, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente negative.

În perioada următoare, polițiștii bihoreni vor continua, în sistem integrat, activitățile pentru liniștea și siguranța cetățenilor și pentru informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări ale Codului Penal.

Reținut de polițiștii rutieri, după ce a fost depistat în trafic, în timp ce conducea fără permis și sub influența alcoolului

Duminică, 5 noiembrie, în urma administrării probatoriului, polițiștii Serviciului Rutier Bihor au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 33 de ani, din municipiul Oradea, județul Bihor, bănuit de comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere,

La data de 5 noiembrie, la ora 06.40, pe D.N. 79, în localitatea Gepiu, județul Bihor, acesta a fost depistat în trafic, de polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Conducătorului autoturismului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii Serviciului Rutier Bihor continuă cercetările în cauză, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Depistat de polițiștii bihoreni în trafic, în timp ce conducea fără permis și sub influențarea alcoolului

Sâmbătă, 4 noiembrie, la ora 07.45, pe drumul județean 767/ F, în localitatea bihoreană Cauaceu, polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au depistat în trafic un bărbat de 34 de ani, localnic, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și având o concentrație alcoolică de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului Rutier.

Depistat de polițiști în trafic, în timp ce conducea fără permis, un autoturism neînmatriculat și cu număr fals

Vineri, 3 noiembrie, pe drumul comunal 200, în localitatea bihoreană Lupoaia, polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș au depistat în trafic un bărbat de 66 de ani, localnic, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat și cu număr fals.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că bărbatul de 66 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș continuă cercetările.

Depistați de polițiști în trafic, în timp ce conduceau fără permis sau având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice

Sâmbătă, 4 noiembrie, la ora 22.10, pe strada Ion Luca Caragiale din municipiul Marghita, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Marghita au depistat în trafic un bărbat de 44 de ani, din Marghita, în timp ce conducea un autoturism, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Tot sâmbătă, 4 noiembrie, la ora 16.37, pe drumul comunal 97, în localitatea bihoreană Călacea, polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca au depistat în trafic un localnic de 28 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, vineri, 3 noiembrie, în localitatea bihoreană Dumbrava, polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș au depistat în trafic un bărbat de 27 de ani, localnic, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În fiecare dintre  cazuri a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,484FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI