SMURD BIHOR va avea în dotare o autospecială pentru transportul pacienților critici înalt contagioși

226
autospecială pentru transportul pacienților critici înalt contagioși

Luni, 9 noiembrie, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor (ISU Bihor) a avut loc prezentarea autospecialei pentru transportul pacienților critici înalt contagioși, eveniment la care au luat parte managerul Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, domnul dr. Gheorghe Carp, șeful UPU-SMURD Bihor, domnul dr. Hadrian Borcea și inspectorul șef al ISU Bihor, domnul colonel Sorin Mihai Caba.

​Autospeciala, achiziționată de Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea prin finanțare obținută în cadrul proiectului „Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în Municipiul Oradea și Județul Bihor, cod SMIS 138155, proiect contractat în cadrul apelului: OIM/819/9/1/Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19”, a fost concepută de către echipa SMURD Bihor în primele luni ale pandemiei generate de COVID-19 și va fi încadrată cu un echipaj SMURD, format din medic specialist medicină de urgență, asistent medical precum și doi pompieri militari paramedici, din care un conducător auto.

​Autospeciala, destinată transportului și asistenței medicale de urgență a doi pacienți, concomitent, este dotată cu aparatură modernă și concepută astfel încât să asigure cerințele, atât pentru asistarea pacienților în stare critică, cât și pentru siguranța personalului, dispunând de mijloace de decontaminare a aerului din interior și de un nou tip de compartimentare.

Astfel, încabina medicală există separatoare din folie specială, transparentă, pentru fiecare pacient în parte, iar personalul poate să supravegheze sau să intervină asupra pacienților prin intermediul unor prelungiri – mâneci, fără a intra în contact direct cu aceștia. De asemenea, autospeciala este prevăzută cu un compartiment utilizat de personalul medical pentru echipare/dezechipare costume de protecție, acesta fiind complet separat de cabina medicală și cabina conducătorului auto.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.