26.5 C
Aleşd
marți, 21 mai 2024
Blue Container Aleșd
 

Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor se află în faza de licitație

Cipleu Sorin Leontin - PSD Alesd  

Directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ECOLECT GROUP Bihor, Bujor Chirilă a anunțat, joi, în cadrul unei conferințe de presă susținută în Sala Mare a Consiliului Județean, că proiectul intitulat Sistem de Management Integrat al Deşeurilor a ajuns la faza de licitație.

,,Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor se află, în prezent, în faza de licitație”, este anunțul îmbucurător venit din partea directorului ECOLECT, Bujor Chirilă. Potrivit acestuia, firmele interesate să depune oferte în scopul colectării, transportării și sortării deșeului municipal pentru una sau mai multe zone ale județului Bihor (Oradea, Aleșd, Marghita, Beiuș, Salonta și Săcueni) pot face acest lucru până la data de 16 august, iar câștigătorii vor fi desemnați până la finalul lunii septembrie. Dacă nu vor exista contestații, contractele, având o durată de opt ani, vor fi semnate până în 15 octombrie, după care urmează o perioadă de trei luni de mobilizare.

Pentru delegarea gestiunii Stației de Tratare Mecano-Biologică Oradea ofertele pot fi depuse până în 22 august. ,,Lucrurile merg bine, în graficul pe care ni l-am stabilit. Încet, vom finaliza aceste proceduri și vom deveni operaționali. Eu sper ca acest lucru să se întâmple până la începutul anului 2020”, spune Chirilă.

Ciprian Blejan

Colectarea se va face, în primă fază, pe cinci fracții: hârtie și carton, plastic și metal, deșeu rezidual (menajer) și deșeu biodegradabil. Conducerea ECOLECT are, însă, în plan ca anul viitor să înființeze puncte de colectare pentru toate tipurile de deșeuri, inclusiv deșeuri voluminoase. ,,La case colectarea se va face door to door (nr. din ușă în ușă), iar la blocuri se va merge cu platformă de colectare”, a explicat directorul.

Infrastructura de care beneficiază, în acest moment, județul Bihor este una dintre cele mai performante din țară, potrivit conducerii A.D.I.-ului. Și asta deoarece s-au investiti aproximativ 50 milioane euro în acest segment, bani proveniți de la Uniunea Europeană. Astfel, în Bihor există cinci stații de transfer, o stație temporară de stocare, șase stații de stocare, o stație de tratare mecano-biologică și depozitul conform din municipiul Oradea.

Bujor Chirilă a mai anunțat că în toamna acestui an ECOLECT va derula o campanie de informare și conștientizare cu privire la colectarea separată a deșeurilor.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,527FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
994CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,580AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI