Septuagenară rănită în urma producerii unui incendiu la o gospodărie din Grădinari

169

În dimineața zilei de sâmbătă, 21 noiembrie, în jurul orei 09.45, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat prin Sistemul Unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la o gospodărie din localitatea Grădinari, comuna Drăgănești, eveniment soldat cu rănirea unei persoane.

​La adresa indicată de apelant, au fost mobilizate operativ trei echipaje de pompieri militari din cadrul Secției Beiuș, din care două de stingere și unul de prim ajutor calificat, care au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și cu ambulanța de tip B2 a subunității.

​Echipajele de stingere au acționat pentru localizarea şi lichidarea incendiului, care se manifesta la camera de zi a casei, respectiv pentru protecția celorlalte încăperi, împiedicând propagarea acestuia la întreaga locuință, iar echipajul de prim ajutor calificat a acordat îngrijirilenecesare proprietarei gospodăriei, care prezenta arsuri de gradul 1 la nivelul mâinilor. Femeia, în vârstă de 73 de ani, a refuzat ulterior transportul la spital.

​Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că evenimentul a fost generat, cel mai probabil, de un scurtcircuit electric.

​Pagubele materiale înregistrate în urma producerii incendiului au constat în două uși, o fereastră, elemente de mobilier din camera afectată de flăcări, un televizor și circa doi metri pătrați de podea.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.