Se taie arborii periculoşi

454

În scopul prevenirii blocajelor și creșterii gradului de siguranță a circulației pe drumurile naționale din județul Bihor, Secția Drumuri Naționale Oradea (SDN Oradea) demarează o acțiune de toaletare a copacilor degradați care, prin prăbușire pe carosabil, pot bloca și chiar pune în pericol participanții la trafic.

Conform protocolului încheiat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, copacii aflați în stare avansată de degradare vor fi marcați de către SDN-uri, urmând să fie toaletați de către echipele Romsilva. Până la finalul anului 2021, SDN Oradea va identifica arborii degradați care pot pune în pericol siguranța traficului, situați pe tronsoanele de drumuri naționale limitrofe cu zonele împădurite din județul Bihor.

Prefectul Dumitru Țiplea declară că “este o acțiune necesară și civilizată, care are menirea de a elimina blocajele cauzate de prăbușirea copacilor pe carosabil și de a salva vieți.“

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.