Se reia circulația pe podurile din Husasău de Tinca și Belfir

94
 

Începând de astăzi, 25 noiembrie, se reia circulația pe cele două poduri care s-au aflat în reabilitare în localitățile Husasău de Tinca și Belfir, pe Drumul Județean 972A. 

În Husasău de Tinca, la podul din apropierea sediului Primăriei, de la km 48+839 al DJ 792 A, care trece peste Valea Nouă, au fost făcute reparații capitale.Lungimea podului este de 30,5 metri, iar lățimea totală de 11,8 metri (partea carosabilă: 7,8 m, trotuar 4 m). 

Cel de-al doilea pod, înainte de intrarea în localitateaBelfir, venind dinspre Leș, de la km 39+147, a fost demolat și reconstruit. Lungimea acestuia este de 17,5 metri, iar lățimea totală de 11,8 metri. 

Valoarea totală a reabilitării celor două poduri este de 6,53 milioane lei, cu TVA. Lucrările au fost efectuatede asocierea de firme: SC Dumexim SRL, SC Tisoti Exim SRL, SC Industrial Construct Ardeal SRL.

Pe durata șantierului, traficul din Husasău de Tinca și Belfir a fost deviat pe o rute alternative unde au fost amenajate trei poduri provizorii, circulația desfășurându-se cu restricții din cauza îngustării carosabilului la o singură bandă pe sens. 

Lucrările au făcut parte din proiectul „Reparații capitale și refaceri poduri pe DJ 792A – Leș – limită județ Arad” care prevede lucrări capitale/refaceri la 6 poduri. 

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.