Se deschide noul Spital de recuperare President Premium Medcenter din Băile Felix

610
Spital de recuperare President Premium Medcenter din Băile Felix
Spital de recuperare President Premium Medcenter din Băile Felix
 

Spitalul de recuperare President Premium Medcenter, amplasat la ieșirea din localitatea Băile Felix, în vecinătatea Complexului Balnear President, este o investiție 100% românească, din surse private și fonduri guvernamentale nerambursabile, până acum aceasta ridicându-se la circa 40 milioane lei.

Spitalul are o capacitate de 144 de paturi, cu saloane de 1 sau 2 paturi, și următoarele compartimente:

  • Compartiment de recuperare neurologică cu o capacitate de 74 de paturi
  • Compartiment de recuperare cardiovasculară cu o capacitate de 25 de paturi
  • Compartiment de recuperare respiratorie cu o capacitate de 10 paturi
  • Compartiment de recuperare stări posttraumatice, secție ortopedică cu o capacitate de 30 de paturi
  • Compartiment de reumatologie cu o capacitate de 5 paturi

De asemenea, este disponibil un segment de tratament ambulator, cu o capacitate de 300 de pacienți pe zi.

Baza de tratament dispusă pe două nivele cuprinde: bazine de hidrokinetoterapie cu apă termală, săli de kinetoterapie, terapie robotică, masaj terapeutic, aerosoloterapie, electroterapie, împachetări cu parafină și nămol, dușuri subacvale și băi galvanice, laseroterapie, laborator pentru stimulare transcraniană cu impulsuri electrice/electromagnetice repetitive, săli de terapie ocupațională și ergoterapie, cabinete de psihologie, psihoterapie, logopedie, stomatologie, medicină sportivă și multe altele.

Spitalul beneficiază de o dotare de excepție, de la aparatură de diagnostic și explorări funcționale (CT, Rx, ecograf) până la aparatură de tratament medical de înaltă specialitate, cu componente unice sau foarte rare în România: sistem de evaluare a echilibrului static și dinamic, aparate computerizate de izokinezie și mobilizare a coloanei vertebrale, sistem de recuperare cu ajutorul realității virtuale VRRS, sistem robotizat de recuperare a mersului, etc.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.