ŞCOLI deschise în funcţie de gradul de ocupare al paturilor în spitale

507

Începând de astăzi, 17 ianuarie, se modifică scenariile de funcționare ale unităților de învățământ în contextul pandemiei. În conformitate cu Ordinul Comun al Ministrului Educației nr. 3030/2022 și al Ministrului Sănătății nr. 82/2022 menținerea deschisă a școlilor este corelată cu gradul de ocupare la nivel județean a paturilor destinate pacienților COVID-19.

 

Scenariul 1, cu prezență fizică, se desfășoară la un grad de ocuparede maxim 75% a paturilor COVID-19 la nivel județean. În cazul apariției a 3 cazuri confirmate pe o perioadă de 7 zile de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ, se va trece la sistem de îmvățare online pentru o perioadă de 10 zile.

Scenariul 2, în sistem online, se desfășoară la un grad de ocupare de peste 75% a paturilor COVID-19 la nivel județean. Revenirea la școală cu prezență fizică numai după ce gradul de ocupare scadesub 70% la nivel județean.

La nivelul județului Bihor, numărul de paturi destinate paciențilorCOVID-19 a fost majorat în etape consecutive de la începutulpandemiei, în urma demersurilor efectuate de prefectul Dumitru Țiplea în coordonare cu managerii unităților sanitare. Astfel, înprezent în județul Bihor există 492 de paturi destinate COVID-19, la care se adauga 79 de paturi ATI. Numărul maxim de paturiCOVID-19 la nivelul județului Bihor poate fi extins la 82 de paturiATI și 739 de paturi COVID-19, din care 150 de paturi din dotareaSpitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, operaționalizateîn cursul anului trecut, în urma demersurilor prefectului Dumitru Țiplea.

La data de astăzi, 17 ianuarie, în Bihor sunt 208 pacienți spitalizațiîn paturi COVID-19 și 27 de pacienți în paturi ATI. Din totalul de 235 de pacienți COVID-19, 13 provin din alte județe. Rezultă, astfel, că la nivelul județului Bihor gradul de ocupare al paturilor la data de astăzi este de 28%.

Gradul de ocupare al paturilor COVID-19 va fi publicat în fiecare zi de joi.

Prefectul Dumitru Țiplea precizează că „Bihorul are printre celemai multe paturi dedicate COVID-19 la nivel național, ca rezultatal eforturilor coordonate cu managerii spitalelor din județ. Cu toate acestea, pentru a ne asigura că școlile rămân deschise pentru copiii noștri, fac un apel către bihoreni să fie precauți și să respecte regulile sanitare, în contextul noului val care se prefigurează.“

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.