„SCOATE VIOLENŢA DIN VIAŢA TA! OFERĂ UN ZÂMBET ŞI O FLOARE!”

149

Polițiștii de prevenire bihoreni și partenerii de campanie, alături de femei, la început de primăvară, pentru a preveni victimizarea acestora.

 

În perioada 1 – 10 martie, polițiștii de prevenire bihoreni, alături de reprezentanții Fundației Lampas şi de cei ai D.G.A.S.P.C. Bihor au desfăşurat o serie de activităţi informativ –  preventive, destinate victimelor violenţei domestice. 

Pe parcursul întregii săptămâni, polițiștii de prevenire bihoreni s-au întâlnit atât cu femeile victime ale violenței domestice, dar și cu alte femei, reprezentante ale comunității, pentru a le oferi sfaturi și informaţii utile cu privire la violenţă domestică.

Astfel, sub sloganul „Scoate violenţa din viaţa ta! Oferă un zâmbet şi o floare!”, poliţiştii de prevenire şi partenerii de campanie au fost prezenți în două centre pentru victimele violenţei domestice din județul Bihor şi la Biblioteca Elit din municipiul Oradea, ocazie cu care le-au oferit doamnelor flori, dulciuri şi mărţisoare cu mesaje preventive, pentru a marca începutul primăverii. 

Totodată, în cadrul întâlnirilor au fost purtate discuții despre principale forme de violenţă domestică, despre cum trebuie sesizat un astfel de caz, au fost prezentate serviciile oferite de comunitate pentru protejarea victimei, dar și mituri şi cauze ale violenţei domestice. 

Femeile sunt încurajate de polițiști să raporteze de îndată cazurile de violență domestică, pentru că doar așa poate fi prevenită victimizarea acestora și stopat acest fenomen.

Activităţile de acest gen vor fi continuate de polițiștii de prevenire bihoreni şi în perioada următoare. 

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.