Șase cetăţeni străini care încercau să treacă ilegal frontiera, depistaţi de către polițiștii de frontieră bihoreni

60

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II au depistat șase cetățeni din Bangladesh, Afganistan și Armenia, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar sau folosindu-se de documente false.

 

În data de 20.05.2022, în jurul orei 14.00 la Punctul de Trecere a Frontierei Borș II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui automarfar. Acesta transporta, conform documentelor prezentate, saci cu dextroza pentru o societate din Polonia.

În urma controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunși în compartimentul pentru marfă, patru  cetățeni străini.

Aceştia au fost preluaţi și transportaţi la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. Astfel, colegii noştri au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh și Afganistan şi intenţionau să ajungă ilegal  într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Ieri, în jurul orei 09.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni armeni, care călătoreau ca pasageri într-un microbuz. La controlul de frontieră aceștia au prezentat şi permise de ședere ucrainene.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că documentele prezentate la control erau false. De asemenea, colegii noştri au stabilit faptul că aceştia au intrat legal în ţara noastră, în baza documentelor de călătorie personale valabile.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări faţă de persoanele în cauză, pentru săvârșirea infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.