Șase cetățeni din Algeria, Siria și Maroc, depistaţi la frontiera de vest

88

Poliţiştii de frontieră din cadrul Insectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea au depistat şase cetăţeni din Algeria, Siria și Maroc, solicitanți de azil în țara nostră, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge în vestul Europei.

În data de 21.02.2020, în jurul orei 03.00, şi poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș au depistat, cu ajutorul aparaturii cu termoviziune, la aproximativ 50 de metri faţă de linia de frontieră cu Ungaria, două persoane care se îndreptau pe jos spre statul vecin. Deoarece nu-și justificau prezența în zonă, cei doi au fost transportați la sediul sectorului pentru efectuare de verificări, în urma cărora s-a stabilit că aceștia sunt cetățeni din Maroc, în vârsta de 23 și 31 de ani.

Ieri dimineaţă, în jurul orei 08.00, tot la  Sectorul Poliţiei de Frontieră Borș, poliţiştii de frontieră au depistat, la aproximativ 500 de metri de graniţă, alte două persoane, cetățeni sirieni, care încercau să ajungă ilegal în Ungaria.

Şi poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Diosig au depistat, în data de 19.02.2020, doi tineri algerieni, în vârstă de 24, respectiv 26 de ani, care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

În toate cele trei cazuri, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, toate solicitante de azil în România, efectuând totodată cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. La finalizarea cercetărilor urmează să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.