Șase cetățeni din Afganistan, călăuziți de un sârb, opriți la frontiera cu Ungaria (video)

93

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai, judeţul Bihor, în cooperare cu autorităţile de frontieră maghiare au depistat șase cetăţeni afgani, care au încercat să treacă ilegal frontiera, fiind călăuziți de un cetățean sârb.

În data de 11.02.2020, în jurul orei 18.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai– I.T.P.F. Oradea au desfăşurat împreună cu autorităţile de frontieră maghiare o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale la graniţa comună.

Astfel, au fost depistate în zona de responsabilitate şapte persoane care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, fiind interceptate şi conduse la sediul Sectorului P.F. Valea lui Mihai, pentru cercetări.

Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că grupul era format din şase cetăţeni din Afganistan, dintre care un adult în vârstă de 25 de ani și cinci minori cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, precum şi un cetățean sârb în vârstă de 25 de ani, care avea rol de călăuză. La cercetări s-a stabilit că afganii sunt solicitanți de azil în țara noastră și au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei, cu sprijinul tânărului din Serbia.

În cauză, poliţiştii de frontieră români și maghiari efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii afgani, respectiv trafic de migranți pentru cetățeanul sârb, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.