Sărbătoare la Zoo Oradea. Moș Crăciun, în misiune printre necuvântătoare (foto)

88
Zoo Oradea
Foto ©️ Zoo Oradea
 

Copiii care au vizitat Grădina Zoologică din Oradea, începând de marți până joi (21-23 decembrie 2021), au avut posibilitatea să-l întâlnească pe Moș Crăciun, aflat în misiune printre viețuitoare. Pe lângă câte un mic dar și diplome de copii cuminți, cei mici au avut oportunitatea să ducă, împreună cu darnicul moș, cadouri frumos împachetate animalelor preferate.

Spiridușii Moșului au intrat în acțiune la Grădina Zoologică din Oradea. Spre deosebire de alți ani, când Crăciunul animalelor se desfășura într-o singură zi, în acest an, evenimentul a durat aproape toată săptămâna premergătoare marii Sărbători. Angajații, coordonați de administratorul Florin Ienciu și medicul veterinar Alexandru Sârbu, le-au pregătit animalelor hrana în cutii de cadouri frumos colorate. Îngrijitorii au intrat apoi în rolul spiridușilor și, însoțiți de Moșul cel darnic, au vizitat animalele rând pe rând. Babuinii, suricatele, macacii japonezi, lemurii, dar și celelalte necuvântătoare, s-au bucurat precum niște copii, înfruptându-se cu poftă din darurile primite: dulciuri, fructe, produse de patiserieși alte bunătăți. La fel de bucuroși de întâlnirea cu moșul și poneiul său au fost și copiii aflați în vizită la Zoo Oradea în aceste zile. Ei au fost încântați săvorbească cu îndrăgitul personaj, să primească micile daruri și chiar să se joace cu prietenosul ponei.

„Ne bucurăm că am reușit iar să organizăm acest eveniment devenit tradiție, prilej cu care le introducem și pe animale în atmosfera specială de sărbătoare. Animalele captive au nevoie nu numai de hrană, ci și de afecțiune, iar noi, toți angajații de aici, facem tot posibilul să nu le lipsească nimic”, spune Florin Ienciu, administratorul Grădinii Zoologice Oradea.

Biletele de copii achiziționate în aceste trei zile au participat la o tombolă, la finalul căreia, biletul extras câștigător a fost recompensat cu un cadou pufos, și anume cu un porcușor de Guineea.

Zoo Oradea vă urează Sărbători Fericite, un An Nou cu sănătate și vă așteaptă în vizită. Programul în această perioadă este zilnic între orele 9-17 (ora 16, la casierie).

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.