Șapte tone de deşeuri constând în componente electrocasnice second – hand, oprite la Borș II 

112

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș  II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, au efectuat controlul, la intrarea în ţară, pentru un mijloc de transport încărcat cu şapte tone de deșeuri constând în componente electrocasnice  second – hand.

 

Autorităţile de control nu au permis intrarea în ţară a mijlocului de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transporturilor în astfel de situaţii.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră bihoreni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar condus de un cetăţean român. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri ce constau în componente electrocasnice  second-hand de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu şapte tone de deșeuri ce constau în produse de uz casnic second-hand, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În această situaţie, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

 

Urmărește-ne și pe Google News