Sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus, în județul Bihor

613
 

Zonele publice aglomerate de pe raza judeţului Bihor, verificate de echipe mixte de control, pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul coronavirus.

 

Vineri, 31 iulie, sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor, poliţiştii bihoreni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii din judeţul Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor.

Echipele mixte au acționat integrat, verificând respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 99 de societăți comerciale

În urma acțiunilor punctuale, desfășurate vineri, au fost aplicate 51 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 37.310 lei.

Astfel, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (purtarea de mască) au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenţionale, din care 9 cu amendă în valoare totală de 4.500 de lei şi 12 cu avertisment.

De asemenea, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 11.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. 

8 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 10.000 de lei au fost aplicate unor societăţi comerciale care nu respectau prevederile O.G. nr.21/1992 privind protecţia consumatorilor, 2 sancţiuni cu amenzi în valoare de 300 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.145 din 2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, iar o sancţiune cu amendă în valoare de 2.000 de lei a fost aplicată pentru încălcarea prevederilorH.G.nr.984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Echipajele prezente în teren au aplicat 8 sancțiuni cu amenzi în valoare de 3.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Alte 9 sancţiuni cu amenzi în valoare de 5.510 lei au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier.

În cadrul misiunilor desfăşurate vineri, 31 iulie a.c., în locurile publice aglomerate din judeţul Bihor, au fost angrenați 109 reprezentanți ai instituțiilor de aplicare a legii din județul Bihor, cu atribuții în domeniu, respectiv 85 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, 11 jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Bihor, 3 cadre ale Poliției Locale Oradea, 2 pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al judeţului Bihor, 2 comisari ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, 2 inspectori ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, 2 inspectori aiDirecției de Sănătate Publică, precum și 2 inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Acțiunile de verificare vor continua la nivelul județului Bihor și în următoarea perioadă, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19. 

Reamintim că cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară apelând la linia TelVerde – 0800800165.

 

Urmărește-ne și pe Google News