Samuel Milian este noul director al Poliției Locale Oradea

469
 

Samuel Milian (39 de ani) ocupă începând de azi, 7 octombrie, postul de director executiv al Direcţiei Poliției Locale Oradea, rămas vacant în luna august, după demisia lui Cristian Beltechi.

 

Concursul s-a desfășurat în data de 29 septembrie, așa cum a fost prezentat public, trei persoane depunându-și dosarele.

Samuel Milian a fost singurul dintre candidați care a obținut peste 70 de puncte, punctaj minim necesar pentru a fi declarat admis la următoarea probă. Interviul a avut loc în data de 5 octombrie, candidatul fiind notat cu 81,6 puncte. În urma dispoziției semnate de primarul Florin Birta, începând cu data de 7 octombrie, Samuel Milian a preluat funcția de director executiv al Direcţiei Poliției Locale Oradea. 

Concursul a fost organizat conform normelor Codului Administrativ.

Samuel Milian este licențiat în Drept, în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București. Și-a început cariera în administrație publică în ianuarie 2008, ocupând funcția de secretar al comunei Toboliu, iar din octombrie 2008 a fost jurist în cadrul Direcției de Finanțe Publice Bihor, până în 2013, când a emigrat în Austria. A revenit în ţară în 2019. A fost șef al agenției teritoriale Autoritatea Rutieră Română, până în decembrie 2020, după care a ocupat funcția de consilier al primarului Florin Birta, până în prezent.

 

Urmărește-ne și pe Google News