Samuel Milian este noul director al Poliției Locale Oradea

393
 

Samuel Milian (39 de ani) ocupă începând de azi, 7 octombrie, postul de director executiv al Direcţiei Poliției Locale Oradea, rămas vacant în luna august, după demisia lui Cristian Beltechi.

Concursul s-a desfășurat în data de 29 septembrie, așa cum a fost prezentat public, trei persoane depunându-și dosarele.

Samuel Milian a fost singurul dintre candidați care a obținut peste 70 de puncte, punctaj minim necesar pentru a fi declarat admis la următoarea probă. Interviul a avut loc în data de 5 octombrie, candidatul fiind notat cu 81,6 puncte. În urma dispoziției semnate de primarul Florin Birta, începând cu data de 7 octombrie, Samuel Milian a preluat funcția de director executiv al Direcţiei Poliției Locale Oradea. 

Concursul a fost organizat conform normelor Codului Administrativ.

Samuel Milian este licențiat în Drept, în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București. Și-a început cariera în administrație publică în ianuarie 2008, ocupând funcția de secretar al comunei Toboliu, iar din octombrie 2008 a fost jurist în cadrul Direcției de Finanțe Publice Bihor, până în 2013, când a emigrat în Austria. A revenit în ţară în 2019. A fost șef al agenției teritoriale Autoritatea Rutieră Română, până în decembrie 2020, după care a ocupat funcția de consilier al primarului Florin Birta, până în prezent.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.