7 C
Aleşd
luni, 4 martie 2024

Salvamontiști din Bihor caută două persoane rătăcite

Patrula din cadrul SJ Salvamont-Salvapeo Bihor, care asigură permanența în zona stațiunii Stâna de Vale, intervine pentru recuperarea a 2 turiști și un câine, surprinși de întuneric pe traseul Circuitul Custurilor.

- Publicitate -

Cu câteva ore mai devreme, cei doi fuseseră avertizați de salvamontiști să nu opteze pentru acest traseu și să aleagă unul mai scurt, în apropierea stațiunii, pentru că, datorită orei înaintate de plecare și prezenței zăpezii, pe alocuri viscolită, timpul de parcurgere va crește substanțial și vor fi prinși de lăsarea întunericului înainte de finalizarea circuitului.

La momentul intervenției continuă să ningă ceea ce face și mai dificilă căutarea celor 2 imprudenți. De asemenea, acestia nu au lanterne .

Update: Cei 2 turiști imprudenți surprinși de întuneric pe traseul Circuitul Custurilor au fost găsiți în apropiere de Șaua Bohodei la circa 2 ore după apelul inițial primit la 112. Ambii prezentau o hipotermie ușoară. Salvamontiștii îi vor conduce înapoi în stațiunea Stâna de Vale.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,963FaniÎmi place
1,741CititoriConectați-vă
42CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,560AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI