24.2 C
Aleşd
duminică, 26 mai 2024
Blue Container Aleșd
 

S-a semnat contractul de execuție pentru Parcul Industrial Ștei

Cipleu Sorin Leontin - PSD Alesd  
 

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a semnat astăzi, 7 mai, la Primăria Ștei, contractul de execuție a lucrărilor la Parcul de Specializare Inteligentă Ștei.  La parafarea documentului a participat și primarul orașului Ștei, Iulian Balaj.

Lucrările vor fi executate de asocierea de firme Precon Transilvania S.R.L. (Lider) și Citadina 98. Valoarea contractului este de 17.900.370,36 lei, fără TVA, iar termenul de execuție a lucrărilor este de 6 luni.

Parcul industrial Ștei va fi o ancoră economică pentru revigorarea zonei. Așa cum s-a întâmplat în Oradea, rețeaua de parcuri industriale din județ va aduce locurile de muncă mai aproape de oameni. În paralel cu lucrările, vom demara procedura de concesionare a celor 25 de parcele din Parc. Firmele vor avea la dispoziție 4,4 milioane de euro, granturi europene”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Ciprian Blejan

Lucrările vor presupune: amenajarea accesului, asigurarea rețelei de străzi interioare, asigurarea alimentării cu apă, montare post de transformare, asigurarea cu energie electrică de joasă tensiune a parcelelor, realizarea iluminatului public etc.

Proiectul a fost demarat de Primăria Ștei, care a realizat studiul de fezabilitate. Amplasamentul a fost preluat de Consiliul Județean Bihor pentru a continua investiția. Terenul are o suprafață de 13,6 ha, cu un număr de 25 de parcele. Acestea au suprafețe cuprinse între 1.800 și 9.000 mp. Parcul Industrial Ștei are acces direct la Drumul Național 75.

Vă reamintim că au fost semnate contractele de execuție și finanțare pentru toate cele patru parcuri industriale noi din județ, din Aleșd, Beiuș, Marghita și Ștei.

Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027 (40%) și din bugetul Consiliului Județean Bihor (60%). Pentru realizarea acestor investiții au fost încheiate parteneriate între Consiliul Județean Bihor, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) și primăriile celor patru localități (Aleșd, Beiuș, Marghita, Ștei).

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,547FaniÎmi place
1,738CititoriConectați-vă
992CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,590AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI