S-a lansat un nou concurs de eseuri istorice destinat tinerilor de gimnaziu și liceu din Bihor

74

Muzeul Țării Crișurilor lansează o nouă ediție a concursului online de eseuri istorice, cu tema „24 ianuarie din perspectiva mea istorică”, destinat tinerilor de gimnaziu și liceu. 

Prin acest concurs dorim să încurajăm gândirea creativă și capacitatea de sinteză a tinerilor în vederea întocmirii unor eseuri istorice originale, având ca subiect semnificația zilei de 24 ianuarie 1859. 

​Lucrările trebuie să conțină maxim 2 pagini, redactate la calculator (Times New Roman, font 12, la 1,5 rânduri şi aliniere Justify). La finalul lucrărilor tinerii sunt rugați să își scrie numele complet, vârsta, clasa, școala, localitatea, respectiv județul de undeprovin. Lucrările vor fi trimise pe adresa de mail [email protected], până în data de 24 ianuarie 2022. 

O comisie formată din specialiști ai muzeului va juriza eseurile, iar rezultatele pentru fiecare secțiunevor fi anunțate pe pagina de Facebook a instituției. 

Vor fi acordate două premii, unul pentru gimnaziu, celălalt pentru liceu, constând în cărți și o vizită gratuită la Muzeul Țării Crișurilor.

Persoana de contact: Lavinia Ungureanu, muzeograf Relații Publice și Expoziții (tel.0259.706101), luni-vineri, între orele 10.00-14.00.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.