S-a deschis parcarea supraetajată de pe strada Brașovului din Oradea

150
 

Începând de azi, 9 noiembrie 2020, parcarea supraterană de pe strada Brașovului a fost pusă la dispoziția cetățenilor, care o vor putea utiliza gratuit în primele 90 de zile de la deschidere.

 

„Invităm cetățenii, pe toți cei care au locul de muncă în centru, sau au treabă în zona centrală, să folosească cu încredere această parcare, eliberând astfel partea carosabilă. Parcarea de pe strada Brașovului este cea de-a patra construită de către ADP în Oradea, după parcarea din strada Tribunalului, cea de la Spitalul Municipal șiparcarea subterană din strada Independenței. De asemenea, avem în construcție și o altă parcare în zona centrală, cea de la fosta bază sportivă Voința, care,conform termenului de execuție, va fi la dispoziția cetățenilor în vara anului viitor. Parcarea de pe strada Brașovului este în stare perfectă de funcționare, iar așa cum orădenii s-au obișnuit deja în cazul celorlalte parcări construite de municipalitate, și aceasta va fi la dispoziția cetățenilor în mod gratuit în primele 90 de zile de la deschidere”, a anunțat primarul Florin Birta la deschiderea parcării.

Reamintim că parcarea de pe strada Brașovului, situată între Spitalul Militar și magazinul Crișul, este prevăzută cu 395 de locuri de parcare, dintre care 4 pentru persoanele cu dizabilități. Suprafața construită a viitoarei parcări estede 2.142 mp, în timp ce suprafața utilă ajunge la 7.740 mp.

Construcția are șase niveluri supraterane: 1/2 demisol, parter, trei etaje şi o terasă. La etajul 2, este prevăzut un acces pietonal, printr-o pasarelă peste strada Braşovului, care a fost conectată cu magazinul Crişul. Costurile pasarelei au fost suportate de către firma care administrează centrul comercial.

Valoarea lucrărilor a fost de 16,079 milioane lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din surse proprii de către Administrația Domeniului Public SA Oradea, iar imobilul parcării a fost predat de către ADP Primăriei Oradea.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.