Român, urmărit internațional pentru tâlhărie prins de polițiștii de frontieră din Vama Borș

204

Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat o persoană de sex masculin, cetăţean român, urmărit internațional, care a încercat să efectueze formalităţile de frontieră folosindu-se de un document de identitate românesc fals.

În data de 31.01.2019, în jurul orei 19.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, județul Bihor, s-a prezentat la controlul de frontieră, călătorind ca pasager într-un autocar, o persoană de sex masculin, care s-a legitimat cu o carte de identitate românească. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat este fals, motiv pentru care bărbatul a fost dus la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţeanul român I.I., în vârstă de 24 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Galați, pe numele căruia figurează un mandat european de arestare emis de către autoritățile spaniole pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie urmată de moartea victimei.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, fals privind identitatea și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, bărbatul fiind predat Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Bihor, in vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.