Reputatul avocat orădean Mircea Ursuța a fost numit secretar de stat în Ministerul Justiției

236
Mircea Ursuța
Mircea Ursuța foto ©️ ebihoreanul.ro

Ursuța este avocatul care a obținut clădirea fostei Policlinici Mari pentru Consiliul Județean Bihor, în timpul mandatului lui Cornel Popa, la capătul unui lung proces cu Episcopia Romano-Catolică de Oradea.

Chiar dacă a fost propus de USR PLUS, Ursuța a declarat că nu va fi afiliat politic.

„Am acceptat această provocare cu garanția neafilierii politice, pentru a încerca sa aduc profesionalism și predictibilitate în legislația României”, a declarat Ursuța potrivit bihon.ro

Mircea Ursuța e cadru universitar și a fost prodecan al Baroului Bihor, în 2011 – 2015. De asemenea, Ursuța este și lector în cadrul Institutului Național pentru Pregătirea și perfecționarea Avocaților.

În 2018, Mircea Ursuţa s-a remarcat în Capitală, prin câștigarea procesului intentat de consilierii generali ai USR pentru desființarea celor 22 de companii municipale înființate de Gabriela Firea. Acum doi ani, Ursuța a fost propus de USR pentru a deveni judecător la Curtea Constituțională a României, însă propunerea nu a girată de majoritatea parlamentară.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.