Reparații capitale la sediul Consiliului Județean Bihor

89
 

Consiliul Județean Bihor a finalizat procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de lucrări aferent obiectivului de investiții: „Reparații capitale sediul Consiliului Județean Bihor, localitatea Oradea, str. Republicii, nr. 35”. În urma evaluării, oferta asocierii formată din S.C. Drum Asfalt S.R.L. (Lider), S.C. Trameco S.R.L, S.C. Constructorul Sălard S.R.L (asociați) a fost declarată câștigătoare, având prețul 24.886.682,96 lei cu T.V.A.

 

Termenul estimat pentru semnarea contractului este prima decadă a lunii septembrie 2020, aceasta în situația în care nu se vor depune contestații. Ordinul de începere a lucrărilor va fi dat în luna septembrie, iar termenul de execuție este de 31 luni.

Imobilul este amplasat în intravilanul Municipiului Oradea, în Ansamblul – Centrul Istoric, str. Republicii nr.35, fiind clasificat monument istoric. În prezent, clădirea are regim de înălțime D+P+2E (demisol, parter, etaj 1, etaj 2) și arie desfășurată 4.747,31 mp. Soluția propusă de specialiști va modifica actualul regim la D+P+2E+M (demisol, parter, etaj 1, etaj 2, mansardă) și aria desfășurată la 5.363,91 mp. Principalele categorii de lucrări ce se vor realiza sunt: lucrări de consolidare locală; intervenții la șarpanta existentă;intervenții la fațade; recompartimentări și finisaje interioare;instalații electrice de utilizare și curenți slabi; instalații sanitare și termice/răcire și ventilații; instalații de securitate la incendiu; extindere spații prin mansardare; rețele exterioare;execuția de lifturi pentru deservirea personalului și a mărfurilor; lucrări tehnico-edilitare aferente obiectivului;sistematizare pe verticală (accese, alei, parcări, spații verzi).

Lucrările de conservare a clădirii efectuate în ultimii ani de către Consiliul Județean Bihor au dus la evitarea unor posibile accidente provocate de desprinderea tencuielii de pe fațade. Odată cu realizarea reparațiilor capitale clădirea va putea fi din nou utilizată și va găzdui sediul Consiliului Județean Bihor.

Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor: „Având în vedere că atât studiul de fezabilitate cât și proiectul tehnic sunt elaborate, în situația în care nu vor exista contestații la procedură, avem asigurate condițiile ca în luna septembrie să poată demara lucrările de reparații capitale.

 

Urmărește-ne și pe Google News