17.2 C
Aleşd
luni, 15 aprilie 2024

Radare în cascadă în Bihor: Amenzi de 91.210 de lei și 36 de permise de conducere reținute de polițiști

Peste 200 de sancțiuni aplicate și 36 de permise reținute, în cadrul unei ample acțiuni rutiere, cu 15 radare în cascadă, derulată de polițiștii din Bihor, pe cinci drumuri naționale din județ, în paralel cu polițiști din alte trei județe limitrofe.

- Publicitate -

Joi, 29 februarie, în intervalul orar 07.00 – 19.00, polițiștii Serviciului Rutier Bihor – Biroul Drumuri Naționale și Europene, alături de polițiștii Biroului Rutier Oradea, de cei ai Biroului Rutier Salonta, de polițiștii Poliției orașului Aleșd și de polițiști de la secțiile rurale de poliție din zona de acțiune, au desfășurat ample acțiuni pe D.N.1, D.N. 19, D.N. 19 E, D.N. 76 și D.N. 79, în paralel cu polițiștii serviciilor rutiere Cluj, Arad și Satu Mare, pentru combaterea excesului de viteză sau a vitezei neadaptate la condițiile de drum, dar și a altor cauze generatoare de accidente rutiere.

În cadrul acțiunilor de pe cele cinci drumuri naționale, în care au fost angrenați 43 de polițiști din Bihor, au fost utilizate 15 aparate radar, dispuse în cascadă.

Dintre cele 215 sancțiuni aplicate, cu amenzi în valoare de 91.210 de lei, majoritatea, respectiv 150 de sancțiuni, au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 33 pentru nerespectarea prevederilor legale pentru portul centurii de siguranță, 2 pentru conducere sub influența alcoolului, iar 30 pentru alte abateri săvârșite în trafic.

De asemenea, în cadrul acțiunii rutiere, polițiștii bihoreni au reţinut 36 de permise de conducere, dintre care 31 pentru depășirea limitelor legale de viteză, 2 pentru conducere sub influența alcoolului și 3 pentru alte abateri.

Totodată, au fost reținute 5 certificate de înmatriculare.

Polițiștii rutieri și de ordine publică din Bihor continuă acțiunile pe drumurile publice din județ, și la sfârșit de săptămână, pentru a combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și pentru siguranța tuturor participanților la traficul rutier.

Au rămas fără permis pentru 3 luni, după ce a fost depistați de polițiști în trafic, în timp ce conduceau cu viteză excesivă

Astfel, la data de 29 februarie, la ora 16.40, pe strada Calea Aradului din municipiul Oradea, județul Bihor, a fost depistat în trafic un bărbat de 37 de ani, din localitatea Sântandrei, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 131 de km./h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 de km./h.

De asemenea, la ora 18.05, pe D.N.1, în localitatea Urvind, județul Bihor, a fost depistat în trafic un bărbat de 46 de ani, din comuna Borod, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 114 km./h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h.

Conducătorii auto care au depăşit limita legală de viteză cu peste 50 de km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.     

Depistat de polițiști în trafic, în timp ce conducea cu permisul anulat și sub influența alcoolului

La data de 29 februarie, în jurul orei 09.24, pe un drum public din localitatea Bicaci, județul Bihor, polițiștii Secției nr.9 de Poliție Rurală Cefa au depistat în trafic un bărbat de 69 de ani, din comuna Cozieni, județul Buzău, în timp ce conducea un autoturism, având anulat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. 

De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul de 69 de ani prezenta o concentrație alcoolică de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Secției nr.9 de Poliție Rurală Cefa continuă cercetările, sub supravegherea unui procuror.

Depistați de polițiștii rutieri în trafic, în timp ce conduceau fără permis, mopede neînmatriculate

La data de 29 februarie, la ora 20.05, pe D.N.19/B, în localitatea Abram, județul Bihor, polițiștii Biroului Rutier Marghita au depistat în trafic un tânăr de 18 ani, localnic, în timp ce conducea un moped neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Tot la data de 29 februarie, la ora 20.05, pe D.N.19/B, în localitatea Abram, județul Bihor, polițiștii Biroului Rutier Marghita au depistat în trafic un bărbat de 26 de ani, localnic, în timp ce conducea un moped neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,211FaniÎmi place
1,736CititoriConectați-vă
810CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,570AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI