1.5 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

Program muzeal-educativ „Seismograf ’77”. Cadrele didactice și elevii interesați pot să se înscrie

În perioada 1 februarie – 31 martie 2023, la Secția Muzeul Orașului Oradea, din cadrul Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, se va desfășura programul muzeal-educativ „Seismograf ’77”, adresat elevilor de liceu, prilej cu care muzeograful dr. Cristina Liana Pușcaș va vorbi despre perioada ceaușistă dintre 1977 și 1989, caracterizată prin lipsuri și represiune asupra populației, propaganda Partidului și urmărirea Securității.

- Publicitate -

„Seismograf ’77” marchează portretele și poveștile oamenilor care au dus un război cu regimul comunist, dar și ale celor care au fost protejați de dictatură, actori principali sau secundari în aparatul de represiune al partidului. În cadrul proiectului vor fi prezentate portretele Anei Blandiana și Radu Enescu, precum și ale altor orădeni care au avut curajul să lupte împotriva opresiunii comuniste.

Cadrele didactice și elevii interesați pot să se înscrie, cu clasa, la un ghidaj special în cadrul expoziției. Întâlnirile cu elevii se vor desfășura la secția Muzeului Orașului Oradea (Cetatea Oradea), Piața Emanuil Gojdu nr. 39-41. Costul unui bilet de intrare este de 5 lei/persoană.

Programările se fac la numărul de telefon: 0771/741.331.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,494FaniÎmi place
1,745CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI