Produse vestimentare contrafăcute, confiscate de jandarmi

523

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor, în perioada de referință, a executat un număr de 164 de misiuni, din care 126 de misiuni în patrule mixte în cooperare cu poliţiştii bihoreni în mediul rural și 22 în mediul rural, având ca scop prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională și prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2.

 

Pe timpul misiunilor executate în cursul săptămânii trecute, au fost aplicate 55 de sancțiuni, dintre care 33 de avertismente scrise și 22 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 9.600 lei și ridicarea în vederea confiscării mai multor bunuri în valoare totală de 3085 lei. Faptele pentru care s-au aplicat sancțiunile au fost în principal: desfăşurarea de activităţi comerciale fără îndeplinirea condiţiilor legale, provocare de scandal, tulburarea liniştii publice, consum de alcool în locuri publice, nerespectarea măsurilor dispuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2. 

În aceeaşi perioadă echipajele de jandarmerie au constatatindependent patru fapte de natură penală, pe linia furturilor din spațiile comerciale, deținerea și desfacerea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal și punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similar și 2 fapte în comun cu poliţiştii bihoreni.

       Duminică, 11 octombrie, în jurul orei 13:50 jandarmii din cadrul Compartimentului de Prevenire și Combatere a Faptelor Antisociale au depistat într-o parcare din apropierea punctului de trecere a frontierei Borș, o persoană care încerca să comercializeze parfumuri și produse cosmetice fără a deține acte de provenință a mărfii.

În urma controlului corporal și al bagajelor s-au găsit un număr de 47 de parfumuri de diferite mărci și gramaje.

        Tot duminică un echipaj de jandarmerie a depistat în apropierea pieței de vechituri din municipiul Oradea, o persoană de 30 de ani, care oferea spre comercializare mai multe articole vestimentare inscripționate cu numele unor mărci cunoscute. 

Întreba despre proveniența acestorafemeia le-a spus jandarmilor că sunt achiziționate de la o persoană necunoscută, cu intenția de a le recomercializa la un preț mai mare și că nu dețin documente justificative.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au descoperit în geanta avută asupra ei, mai multe tricouri, pantaloni și șosete cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. 

Jandarmii au întocmit perosanei, acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, conform Legii nr. 84 din 1998, privind mărcile înregistrate și indicațiile geografice.

Articolele vestimentare au fost ridicate în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare au fost predate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, în cursul săptămânii trecute, jandarmii au asigurat măsurile de ordine publică în sistem integrat la o acțiune de protest și 3 manifestări comemorative.

Jandarmii au mai participat la o misiune în colaborare cu de I.T.M Oradea și B.C.C.O. Oradea, fiind de asemenea angrenațiangrenaţi zilnic şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională la obiectivele din competenţă.

Reamintim tuturor cetăţenilor faptul că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situaţia o impune.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.