Producătorii din Bihor își vor putea promova produsele în rulote tractabile

539

Producătorii autohtoni din Bihor își vor putea promova produsele în rulote tractabile moderne, adaptate cerințelor actuale de pe piață.

Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Bihor (ADD Bihor), din subordinea Consiliului Județean Bihor, a achiziționat, printr-un proiect cu fonduri europene, patru vehicule de tip „food truck”: 

• 2 autorulote tip “food trailer model BH1” – pentru comercializarea de produse alimentare semiprocesate, procesate, ambalate sau neambalate (miere, zacuscă, mezeluri, brânzeturi, uleiuri, produse de artizanat sau manufactură etc);

• o autorulotă tip “drinks trailer model BH2” – pentru comercializarea de băuturi alcoolice și non alcoolice (palincă, vin, suc, bere, etc);

• o autorulotă tip “food trailer model BH3” – pentru producerea și comercializarea de produse de patiserie și brutărie (plăcinte, clătite, patiserie sărată și dulce, etc).

Scopul acestui proiect este de a revitaliza economia rurală locală, ajutându-i pe localnici să își promoveze și să vândă produsele (fermieri de semi-subzistenţă, mici antreprenori, grupuri vulnerabile sau dezavantajate) la târguri și festivaluri. Valoarea totală a achiziției este de 1.294.973,47 lei, inclusiv TVA. ADD Bihor a semnat contractul pentru livrarea vechiculelor cu SC Brain Agency SRL, cu sediul în Cluj-Napoca, firma care a câștigat licitația publică. 

Această achiziție face parte din proiectul „Îmbunătățirea ocupării forței de muncă în județul Bihor, Oradea și Hajdúbőszőrmény prin dezvoltarea infrastructurilor cu potențial local”, finanțat prin Programul Interreg V–A România – Ungaria.

În cadrul aceluiași proiect vor fi organizate întâlniri în 5 localități din județul Bihor pentru informarea localnicilor despre această inițiativă și două cursuri pentru 100 de persoane, care doresc să învețe cum își potpromova produsele.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.