5.3 C
Aleşd
vineri, 1 decembrie 2023
 

Procesiune pentru Peţa , joi 13 octombrie ora 16

De câteva luni, elevii Liceului Teoretic Onisifor Ghibu, îndrumaţi de câţiva profesori, s-au alăturat eforturilor autorităţilor locale de salvare a ceea ce a mai rămas din Rezervaţia Naturală a Pârâului Peţa.

- Publicitate -

Un moment de vârf al acestui proiect în derulare este prevăzut pentru joi, 13 octombrie, la ora 16.
Participanţii şi susţinătorii proiectului vor efectua un parcurs simbolic, cu bicicleta, skate-ul sau rolele, de-a lungul pârâului, pe următorul traseu: cartierul Prima (Podul Ion Bogdan) – Parcul Salca – intersecţia Căii Aradului cu pista de biciclete. La Parcul Salca este programat un flash mob, la ora 16,30.
Miza acestei procesiuni sui-generis este de a informa şi conştientiza cetăţenii oraşului cu privire la situaţia tristă a ecosistemului pârâului Peţa, care datează din era terţiară, având o vechime de milioane de ani, dar pe care anii post-comunismului l-au adus în pragul dispariţiei. Speciile în pericol sunt “Nufărul termal”, „roşioara lui Racoviţă” şi “Melcul termal Melanopsis”.
Partenerii proiectului sunt: Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, Şcoala Gimnazială „Floare de Lotus” Sânmartin, Compania de Apă Oradea, Agenţia de Protecţie a Mediului Bihor, Administraţia de Apă Bazinală Crişuri Oradea, Direcţia de Sănătate Publică Bihor, Asociaţia Aqua Crisius şi Facultatea de Ştiinţe a Universităţii din Oradea.

Prof. Mirela Ardelean

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,462FaniÎmi place
1,747CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI