10.3 C
Aleşd
duminică, 21 aprilie 2024

Prinşi la volan drogaţi, băuţi sau fără permis. 124 de permise reținute și amenzi de peste 320.456 de lei, în weekend

 

Peste 1.900 de persoane au fost legitimate și aproape 1.200 de conducători auto testați pentru alcool sau droguri, în cadrul acțiunilor desfășurate de polițiștii bihoreni, în sistem integrat, la sfârșit de săptămână. Au fost aplicate 580 de sancțiuni și reținute 124 de permise de conducere.

- Publicitate -

În perioada 1– 3 martie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au desfășurat ample acțiuni în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. De asemenea, acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice cu viteză excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, atât pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.

Astfel, la sfârșit de săptămână au fost desfășurate 19 acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 14 filtre, în acțiuni fiind implicați 401 polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 143 de jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii. 

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 1.911 persoane. De asemenea, au fost efectuate 1.190 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii din Bihor au aplicat, în total, 580 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 320.456 de lei. 

Totodată, au fost constatate 32 de infracțiuni, dintre care 21 la regimul circulației rutiere și 11 infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 500 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 318 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, nouă au fost pentru conducere sub influența alcoolului, 48 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționați 35 de pietoni, cinci bicicliști, nouă sancțiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto, opt pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor, au fost sancționate cinci depășiri neregulamentare, trei opriri neregulamentare, două sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, iar 58 de sancțiuni au fost pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 124 de permise de conducere și 31 de certificate de înmatriculare.

Reținut de polițiști, după ce a fost depistat în trafic, în timp ce conducea sub influența alcoolului, cu permisul suspendat și a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei

La data de 2 martie, în urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului Rutier Beiuș au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 48 de ani, din municipiul Oradea, județul Bihor, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de refuz de prelevare probe biologice și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care are suspendată exercitarea dreptului de a conduce. 

Acesta a fost depistat de polițiști în trafic, la data de 2 martie, în jurul orei 16.20, în timp ce  conducea un autoturism pe D.N.76, în localitatea Ceica, județul Bihor, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și o concentrație alcoolică de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, la solicitarea legală a polițiștilor, cel în cauză a refuzat prelevarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii Biroului Rutier Beiuș continuă cercetările în cauză sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș. 

Reținut de polițiști, după ce a fost depistat în trafic, în timp ce conducea fără permis și sub influența alcoolului

La data de 2 martie, în urma administrării probatoriului, polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiușau dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 26 de ani, din comuna Bârsana, județul Maramureș, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. 

Acesta a fost depistat de polițiști în trafic, la data de 1 martie, în jurul orei 22.30, în timp ce conducea un autoturism pe drumul județean 767C, în localitatea Luncasprie, județul Bihor, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul prezenta o concentrație alcoolică de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș continuă cercetările în cauză sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș. 

Depistată de polițiști în trafic, în timp ce conducea, după ce ar fi consumat substanțe psihoactive

La data 1 martie, în jurul orei 23.50, pe Bulevardul Ștefan cel Mare din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic o femeie de 34 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, existând suspiciunea că ar fi consumat substanțe psihoactive.

În urma testării preliminare, cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii rutieri continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se afla sub influența unor substanțe psihoactive, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Depistat de polițiști în trafic, în timp ce conducea fără permis și sub influența alcoolului

La data de 3 martie, la ora 00.20, pe strada Piața Haiducilor din municipiul Salonta, județul Bihor, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Salonta au depistat în trafic un tânăr de 18 ani, din localitatea Ciumeghiu, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie.

De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că tânărul de 18 ani prezenta o concentrație alcoolică de 0,41 mg/l alcool pur in aerul expirat. 

Celui în i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.  

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Biroului Rutier Salonta continuă cercetările, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta.

Depistați de polițiști în trafic, în timp ce conduceau sub influența alcoolului

La data de 3 martie, la ora 23.43, pe D.N.79, în localitatea Avram Iancu, județul Bihor, polițiștii Secției nr. 9 de Poliție Rurală Cefa au depistat în trafic un bărbat de 50 de ani, din municipiul Deva, județul Hunedoara, în timp ce conducea o autoutilitară cu semiremorcă, având o concentrație alcoolică de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, la data de 2 martie a.c., la ora 20.36, pe strada Tudor Vladimirescu din localitatea Tinca, județul Bihor, polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca au depistat în trafic un bărbat de 59 de ani, localnic, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Tot la data de 2 martie, la ora 16.50, pe drumul județean 797, în localitatea Cefa, județul Bihor, polițiștii Secției nr. 9 de Poliție Rurală Cefa au depistat în trafic un bărbat de 61 de ani, localnic, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.   

În fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice, sub supravegherea unui procuror.

Cercetat penal pentru conducere fără permis

La data de 1 martie, la ora 08.45, pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Marghita, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Marghita au depistat în trafic un bărbat de 30 de ani, din comuna Teasc, județul Dolj, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,230FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
881CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,570AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI