Prins în timp ce transporta cu o autoutilitară țigări de aproximativ 140.000 de lei

545

Peste 279.000 de țigarete de contrabandă, în valoare de peste 140.000 de lei, confiscate de polițiștii B.C.C.O. Oradea de la un bărbat, prins în flagrant în timp ce le transporta, disimulate, într-o autoutilitară.

Miercuri, 8 septembrie, pe D.N. 19, la intrarea în municipiul Oradea dinspre Biharia, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice au prins în flagrant delict un bărbat de 35 de ani, din municipiul Salonta, în timp ce conducea o autoutilitară, cu care transporta 279.200 de țigarete (13.996 de pachete de țigări) nemarcate legal, de proveniență extracomunitară. 

Țigaretele nemarcate legal, descoperite de polițiștii B.C.C.O. Oradea, erau ambalate în cutii din carton și în saci din plastic și erau ascunse într-un compartiment special conceput al autoutilitarei cu care erau transportate.

Țigaretele, în valoare de aproximativ 140.000 de lei și autoutilitara folosită pentru transportul acestora au fost indisponibilizate în vederea cercetărilor.

În urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Informatice dincadrul B.C.C.O. Oradea l-au reținut pe bărbatul de 35 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, sub aspectul comiterii infracțiunii de „deținerea, transportul bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.”

Joi, 9 septembrie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Informatice din cadrul B.C.C.O. Oradea îl vor prezenta pe bărbatul de 35 de ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, iar procurorul se va adresa Judecătoriei Salonta cu propunere de arestare preventivă a acestuia.

Prejudiciul total cauzat astfel bugetului consolidat al statului a fost estimat la 242.660 de lei. 

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Informatice din cadrul B.C.C.O. Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, în vederea documentarii întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.