25.3 C
Aleşd
miercuri, 24 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Primii elevi la Campusul Școlar pentru învățământ dual

Au început vizitele elevilor din județ la Campusul Școlar pentru învățământ dual din Oradea. 50 de elevi, părinți și profesori din comuna Tinca au venit în Oradea miercuri, 5 aprilie, să vadă facilitățile și condițiile în care ar putea învăța să devină maiștri.

Elevii sunt în clasele a VII-a și a VIII-a la Liceul Teoretic Nicolae Jiga din Tinca și la structurile afiliate liceului. Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, și Monica Runcanu, inspector școlar pentru management instituțional la Inspectoratul Școlar Județean Bihor, le-au prezentat copiilor viitoarele săli de curs, ateliere, locuri de cazare și cantina.

„După vizita din campus, aceștia au vizitat firma Faist Mekatronic, unul dintre partenerii proiectului Campus Oradea, unde se va face practică. Elevii s-au declarat încântați și impresionați de ce au văzut. Mulțumesc doamnei Monica Runcanu și companiei Faist, pentru organizarea acestei vizite”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor.

Astăzi, 6 aprilie, sunt așteptați în Oradea peste 60 de elevi, părinți și professori din comunele Husasău de Tinca și Olcea. Campania de promovare a Campusului Școlar pentru învățământ dual va continua, în paralel, cu vizite în comunele și orașele din județul Bihor.
Consorțiul pentru învățământ dual „Campus Oradea”, format din Consiliul Județean, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, 5 școli și 9 companii, își propune să dea în funcțiune Campusul din anul școlar 2023 – 2024.

Domeniile care vor putea fi studiate sunt mecanică, construcții, instalații și lucrări publice, electromecanică, electronică și automatizări și chimie industrială. Elevii vor beneficia de o bursă lunară cuprinsă între 400 și 1.000 de lei, cazare gratuită, trei mese pe zi și decontarea transportului.

În Campus vor fi funcționale laboratoare, ateliere de practică pentru diferite specializări, săli pentru învățământul teoretic, un cămin pentru cazare cu o capacitate de 140 de locuri, o cantină, cabinete medicale, bazin de înot și sală de sport.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,932FaniÎmi place
1,733CititoriConectați-vă
986CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI