25.3 C
Aleşd
marți, 23 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Primarul Florin Birta anunță un nou proiect major: realizarea unui pasaj suprateran pe strada Meșteșugarilor din Oradea

Primarul Florin Birta a prezentat în conferința de presă de azi, 28 octombrie, un nou proiect major al municipalității. Acesta vizează modernizarea și prelungirea străzii Meșteșugarilor de la intersecția cu strada Lăpușului până la intersecția cu drumul de legătură Oradea – Sântandrei și realizarea unui pasaj suprateran, care să rezolve intersecția traseului cu str. Ovidiu Densusianu, liniile de cale ferată Arad – Oradea, liniile de cale ferată Episcopia Bihor – Oradea Vest, precum și str. Corneliu Baba.

Primarul Florin Birta a explicat cum a luat naștere acest proiect: „Pentru a nu ajunge în situația altor orașe din țară,care, atunci când a trecut autostrada pe lângă ele, nu au reușit să se conecteze la autostradă sau la drumurile expres importante, noi venim cu această propunere de a construi acest pasaj suprateran important pe str.Meșteșugarilor, o stradă care va deveni una dintre principalele porți de intrare în oraș din legătura cu autostrada Transilvania și cu drumul expres.”

De menționat că în prezent se lucrează la reactualizareastudiului de fezabilitate a drumului expres care va lega Oradea de Arad și care va face legătura și între cele două autostrăzi principale ale României.

Investiția are ca scop și dezvoltarea economică a zonei,prin asigurarea unei noi legături  între municipiul Oradea și drumul de  legătură cu localitatea Sântandrei.

Primarul Florin Birta a evidenţiat faptul că în zonă va fi unul dintre cele mai importante noduri rutiere, pentru că acesta se va conecta atât cu drumul de legătură a orașului Oradea cu autostrada Transilvania, cât și cu drumul expres Oradea – Arad. „Prin urmare, acest pasaj va da exact în acest nod important de legătură, iar intrarea în oraș va fi posibilă indiferent că se vine de pe drumul expres Oradea – Arad sau că se coboară de pe autostrada Transilvania prin legătura orașului Oradea cu autostrada. În ceea ce privește procedura de licitație a drumului de legătură dintre Oradea și autostrada Transilvania, aceasta este într-o etapă avansată”, acompletat primarul Florin Birta. 

Urmează ca în ședința Consiliului Local de joi, 29 octombrie, să fie supuși aprobării indicatorii tehnico-economici ai pasajului, respectiv ai obiectivului de investiție „Creșterea mobilității și sporirea siguranței rutiere prin amenajarea denivelată a intersecției în zona str. Meșteșugarilor cu str. Ovidiu Densusianu și magistrala CF Timișoara – Arad – Oradea”.

Potrivit indicatorilor valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 7 milioane de euro, din care construcțiile și montajul reprezintă 6.150.000 euro.

Traseul în plan al pasajul are o lungime totală de 940 m, exceptând cele două sensuri giratorii. La capetele traseului se propune realizarea a două sensuri giratorii, primul la intersecția cu str. Lăpușului, iar cel de-al doilea la intersecția cu drumul de legătură Oradea – Sântandrei. 

Lungimea pasajului va fi de 450 m. Pasajul va fi compus dintr-un viaduct care va trece peste șoseaua de centură a municipiului, peste linia de cale ferată Oradea – Arad și peste str. Corneliu Baba. Acest viaduct va avea o lungime totală de 300 m.

Strada Meșteșugarilor va deveni o stradă cu 4 benzi, două benzi pe sens, pornind de la baza acestui pasaj și până la legătura cu Calea Aradului.

Pasajul care va supratraversa centura și calea ferată va avea două benzi, deci o bandă pe sens, iar o bandă de pe str. Meșteșugarilor va fi destinată celor care doresc să ocolească acest pasaj, celor care intră și ies din centură în zona pasajului.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,928FaniÎmi place
1,733CititoriConectați-vă
986CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI