Primăria Oradea a depus toată documentația pentru ca Oradea să primească statutul de stațiune balneară

451

Primăria Oradea a depus azi, 16 septembrie, la Ministerul Sănătății, toată documentația necesară pentru ca un areal de 476,64 ha din Oradea să primească statutul de stațiune balneară.

În următoarele luni, documentația va trece prin procesul de avizare interministerială, urmând ca undeva spre finalul anului să se emită Hotărârea de Guvern prin care să fie atestat oficial statutul de stațiune balneară.

”De menționat că Oradea este deja stațiune turistică de interes național, dar după ce va fi declarată și stațiune balneară vom putea accesa noi fonduri UE, care vor fi la dispoziție pentru proiecte cum ar fi cel privind construirea grădinii termale din Ioșia, podul pietonal din zona Parcului Brătianu care va face legătura cu Cetatea Oradea și alte asemenea proiecte. Sperăm ca viitoarea perioadă de programare să ofere finanțare și pentru companiile private, care vor dori să investească în turismul balnear”, a precizat Mihai Jurca, directorul Asociației pentru promovarea turismului din Oradea și regiune.

La începutul anului 2020, Primăria Oradea începeademersurile pentru declararea unui areal din municipiul Oradea drept stațiune balneară de interes național. În acest sens, a avut loc chiar o vizită în teren a reprezentanților Institutului Național de Recuperare Medicală Fizică și Balneoclimaterică, care au  preluat probe din apa termală din această zonă, probele au fost analizate și rezultatele lor au arătat că acestea au unfactor curativ foarte bun, dar și calități foarte bune pentru cura externă a mai multor afecțiuni.

În atașament poate fi vizualizată harta cu arealul care va declarat stațiune balneară, dar și HCL privind aprobarea documentației necesare atestării unui areal balnear cu caracter permanent în cadrul Municipiului Oradea.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.