Prim-adjunctul inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor decorat de Președintele României

263
 

Luni, 13 septembrie, cu prilejul Zilei Pompierilor din România, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis a acordat domnului colonel Csilik Alexandru Adrian, Ordinul „Bărbăție și Credință” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari. Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Afacerilor Interne, domnul Lucian Bode.

 

Detașamentul de pompieri al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, format din 142 depompieri salvatori, care a fost mobilizat în luna august,pentru cea de-a doua misiune de sprijin a pompierilor eleni în lupta cu incendiile din Grecia, a fost condus de prim-adjunctul inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor (ISU Bihor), colonel Csilik Alexandru Adrian.  

În semn de apreciere pentru dăruirea și profesionalismul de care a dat dovadă, în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, remarcându-se la comanda modulului specializat de intervenție, implicat în recentele misiuni de stingere a incendiilor din Republica Elenă, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis a conferit domnului colonelCsilik Alexandru Adrian, Ordinul „Bărbăție și Credință” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, în cadrul ceremoniei organizate la Palatul Cotroceni, cu ocazia Zilei Pompierilor din România.

În cadrul alocuțiunii rostite cu acest prilej, referindu-se la misiunile desfășurate de pompierii români în Republica Elenă, Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat: “Incendiile catastrofale din Grecia au pus în pericol viețile foarte multor oameni. Un moment dramatic pentru națiunea elenă, în ajutorul căreia am intervenit și noi, trimițând pompieri români dotați cu tehnică și echipamente de intervenție.

Dincolo de participarea la mecanismele internaționale de sprijin reciproc în caz de dezastre naturale, această misiune a pompierilor noștri a reprezentat și un gest de compasiune și sprijin pentru poporul grec.

Vă felicit, așadar, pentru înaltul profesionalism dovedit, recunoscut și apreciat nu doar de cetățenii români, ci și de Grecia și de comunitatea internațională.”

 

Urmărește-ne și pe Google News