1.5 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

Premierul Nicolae Ciucă a vizitat șantierul lucrărilor la legătura Centura Oradea – Autostrada A 3

Primarul Florin Birta a vizitat joi, 11 mai,  împreună cu prim-ministrul Nicolae Ciucă și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Adrian Foghiș, șantierul lucrărilor la legătura Centura Oradea (girație Calea Sântandrei) – Autostrada A 3 (Biharia). 

- Publicitate -

Obiectivul general al acestei investiții este de a contribui la dezvoltarea regională prin asigurarea unei legături moderne cu Ungaria, cât și de a îmbunătăți condițiile de tranzit pentru traficul internațional.

Noua legătură va reduce timpul de călătorie, costul de operare ale vehiculelor și expunerea locuitorilor la poluanții de aer și zgomot prin scoaterea traficului din municipiu.

Astfel, se va asigura conectivitatea cu DN 1 Oradea – Cluj, DN 79 Oradea – Arad,  DN 76 Oradea – Deva, autostrada Transilvania, precum și cu drumul expres Oradea – Arad. 

Lucrările realizate de Ministerul Transporturilor prin CNAIR au început anul trecut, în acest moment fiind realizate în proporție de 55 %. Constructorul este firma Strabag S.R.L.

„Avem în acest moment un proiect pentru închiderea inelului metropolitan, lucrăm la un studiu de fezabilitate. Acesta este foarte important pentru momentul când se va închide acest proiect, pentru că tot traficul care vine pe centura Oradea dinspre Cluj sau dinspre Arad pentru a ajunge pe autostradă să nu mai intre prin oraș, prin cartierul Episcopia și prin comuna Biharia, un drum foarte aglomerat și cu multe accidente de când s-a deschis centura.  Când se va deschide acest tronson, siguranța celor care  vor circula pe autostradă va fi mult sporită, iar traficul mult mai fluent”, a precizat primarul Florin Birta.

După discuțiile purtate cu reprezentantul constructorului, premierul Nicolae Ciucă a declarat:  „Această lucrare este de asemenea un model de colaborare între autoritățile locale și autoritățile guvernamentale. Inițiativa acestui proiect a plecat de la nivelul autorităților locale și a fost asumată la nivelul Ministerului Transporturilor. Acest tronson din inel realizează conectarea cu autostrada, precum și cu Drumul Expres Oradea-Arad. Drumul expres este un proiect care a fost demarat la nivelul autorităților guvernamentale, împreună cu autoritățile locale. Iată că, atunci când se vrea, se poate! Avem proiecte care sunt în derulare și vor fi îndeplinite la termen, așa cum mi-a confirmat și constructorul”.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,494FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI