Prefectul Dumitru Tiplea solicita comisiilor de fond funciar sa grabeasca solutionarea dosarelor

221
 

Prefectul Dumitru Tiplea, în calitate de președinte al Comisiei Județene Bihor pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor, solicită comisiilor locale de fond funciar de la nivelul județului Bihor accelerarea proceselor de reconstituire a dreptului de proprietate.

 

Verificările efectuate în primul semestru al acestui an la nivelulcomisiilor locale de fond funciar au evidențiat existența unuinumăr de 6.383 cereri nesoluționate, precum și a unui număr de 7.921 cereri validate – în ultimii 30 de ani – fără titlu de proprietate, reprezentând în fapt cereri nesoluționate. Totodată, s-a constatat că5 din cele 96 de comisii locale nu au emis rapoartele și informărilesolicitate de către Comisia Județeană.

Ca urmare a raportului Comisiei Județene de fond funciar, prefectul Dumitru Țiplea a dispus emiterea unei circulare către cele 23 de primării unde s-a constatat cel mai mare volum de dosare nesoluționate. În informarea emisă de Instituția Prefectului JudețulBihor comisiile locale de fond funciar sunt convocate să participela o serie de ședințe de lucru pentru a identifica soluții de finalizarea dosarelor.

Ședințele se vor desfășura în intervalul 05 octombrie – 17 noiembrie, cu participarea primarilor, în calitate de președinți ai comisiilor locale, a secretarilor generali și a personalului de specialitate din cadrul fiecărei comisii locale.

 

Urmărește-ne și pe Google News