25.3 C
Aleşd
marți, 23 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Prefectul Dumitru Țiplea: Primăriile Bihorene trebuie să se digitalizeze

Instituția Prefectului – Județul Bihor a emis, conform dispozițiilor prefectului Dumitru Țiplea, o circulară în atenția unităților administrativ-teritoriale (UAT) de la nivelul județului Bihor privind obligația autorităților locale de a oferi cetățenilor posibilitatea să achite taxele și impozitele online prin intermediul platformei Ghiseul.ro.

Avantajele pe care le oferă Sistemul Național Electronic de Plată Online a Taxelor și Impozitelor prin platforma Ghișeul.ro sunt, printre altele:

– Eliminarea timpului aferent deplasării la ghișeele autorităților de stat pentru plata diferitelor taxe și impozite;

– Minimizarea interacțiunii sociale din spații publice;

– Reducerea cheltuielilor operaționale;

– Colectarea la timp a taxelor;

– Îmbunătățirea serviciilor oferite cetățenilor de către administrația publică locală;

– Disponibilitatea 24 de ore pe zi și 7 zile pe săptămână;

– Crearea unei baze solide de interoperabilitate la nivel național.

Informarea emisă de Instituția Prefectului precizează că dezvoltarea Sistemului Național Electronic de Plată Online a Taxelor și Impozitelor (SNEP), prin înscrierea în sistem a primăriei, reprezintă o obligativitate legală, conform prevederilor art.3 din Hotărârea Guvernului nr. 1235/2010 și un pas important în crearea unei administrații publice moderne. Primăriile bihorene sunt așteptate să comunice până în 1 decembrie data estimată la care vor demara procedura de înregistrare în SNEP. Conform Ghișeul.ro până în prezent 5 UAT-uri din județul Bihor folosesc această platformă.

Menționăm că acest demers continuă agenda de digitalizare a administrației publice, pe care prefectul Dumitru Țiplea o are în vedere de la începutul mandatului său.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,928FaniÎmi place
1,733CititoriConectați-vă
986CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI