Pompierii militari bihoreni își sărbătoresc Ziua salvând vieţi

121
 

Vineri, cu ocazia Zilei Pompierilor din România, sărbătorită în data de 13 septembrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a desfășurat o serie de activităţi menite a revela semnificaţia şi importanţa acestei zile în tradiţiile de luptă ale pompierilor militari.

 

​La sediul inspectoratului, evenimentele organizate cu ocazia “Zilei Pompierilor” au început cu şedinţa festivă în cadrul căreia s-au reamintit, într-o atmosferă de pioasă recunoştinţă, devotamentul, spiritul de sacrificiu şi actele de curaj ale predecesorilor.

În cadrul şedinţei festive au fost, de asemenea, înaintaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, un ofiţer şi nouă subofiţeri, care au obţinut rezultate excepţionale în îndeplinirea atribuţiilor specifice.

În acelaşi cadru festiv, în conformitate cu Ordinul Inspectorului Șef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crișana”, un număr de 48 de pompieri bihoreni au fost recompensați, fiindu-le conferite Plachete de Onoare în semn de apreciere pentru faptele deosebite săvârşite pe timpul îndeplinirii misiunilor încredinţate sau pentru misiunile de salvare desfășurate în timpul liber, precum și pentru rezultatele profesionale obţinute. 

Pompierii militari își sărbătoresc Ziua salvând vieţi

​O altă activitate desfășurată vineri și organizată cu prilejul Zilei Pompierilor din Româniase înscrie în seria misiunilor de protejare a semenilor și prin demersuri extraprofesionale. 

​Astfel, pompierii militari din cadrul Staţiei Ştei, Secţiei Beiuş și Detașamentului 2 Oradea, aflați în tura liberă, s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea, pentru a-şi ajuta semenii prin actul benevol de donare de sânge. 

​Acțiunea se circumscrie campaniei “SALVATORII DONEAZĂ PENTRU VIAȚĂ” organizată în perioada 07 -11 septembrie a.c., la nivel național de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în colaborare cu Institutul Național de Hematologie Transfuzională și desfășurată la niveluljudețului Bihor de pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana”.

​Pompierii militari bihoreni continuă astfel seria demersurilor extraprofesionale salvatoare, personalul unității și subunităților inspectoratului derulând constant misiunisimilare în sprijinul vieţii, aceasta fiind cea de-a treia acțiune de donare de sânge desfășurată de pompierii bihoreni în ultimele șase luni.

​Pentru că a fi pompier e mai mult decât o profesie, este o menire, pompierii din Ștei și Beiuș au ales să-și petreacă timpul liber venind în Oradea, la Centrul de TransfuzieSanguină, alături de colegii Detașamentului 2, pentru “a dărui”, întrucât, așa cum mărturisea unul dintre participanții la acțiune, cel mai frumos cadou pe care îl pot primi de Ziua lor – Ziua Pompierilor din România e satisfacția și bucuria nemărginită că, gestul lor “nu doar îi ajută pe cei bolnavi, care au nevoie de sânge, să se însănătoșească, pe cei aflați în stare critică, să supraviețuiască, ci aduce liniște și fericire în sufletul unor părinți, unor copii, unor frați sau surori, în familiile al căror univers depinde de sângele donat de semeni”.  

Depunere de coroane

Ca în fiecare an, în data de 13 Septembrie,  la sediul inspectoratului se va desfășura ceremonialul de comemorare a eroilor din Dealu Spirii şi a tuturor pompierilor căzuţi la datorie de-a lungul timpului, evenimentul constând în depunerea de coroane la Grupul Statuar al Pompierilor Bihoreni.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.