Pompierii militari bihoreni alături de copii, în cadrul festivalului Bucurie în Mișcare (video)

325
 

Pompierii militari bihoreni și voluntarii din cadrul programului “Salvatori din pasiune”, organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor (ISU Bihor), au fost prezenți sâmbătă și duminică în Parcul Ion I.C. Brătianu din municipiul Oradea, unde au pregătit ateliere interactive pentru copii, în cadrul festivalului “Bucurie în Mișcare”.

 

Astfel, sâmbătă și duminică, 18 -19 septembrie, pompierii Detașamentului 1 Oradea le-au prezentat celor mici o autospecială de lucru cu apă și spumă, echipamentele și accesoriile din dotarea acesteia, precum și modul în care acestea sunt întrebuințate în cadrul misiunilor specifice.

De asemenea, pompierii și voluntarii (ISU Bihor) i-au echipat pe copii și au pregătit pentru cei mici jocuri în cadrul cărora i-au învățat cum să refuleze apa la țintă, utilizând furtunuri, găleata-stingător și popice. 

Totodată, cei prezenți au avut posibilitatea de a-și face poze la panoul pompierilor și nu în ultimul rând, de a afla de la specialiști, măsurile de prevenire a situațiilor de urgență și modul adecvat de comportare în cazul producerii acestora. 

 

Urmărește-ne și pe Google News