Pompierii, la datorie în minivacanţa de 1 Decembrie

123
Foto Arhiva

În minivacanța prilejuită de Ziua Națională și sărbătoarea Sfântului Andrei, peste 200 de pompieri bihoreni sunt la datorie, zilnic, fiind pregătiți să intervină în orice moment, pentru acordarea primului ajutor calificat și pentru gestionarea tuturor solicitărilor primite din partea cetățenilor.

Astfel, la nivel operativ au fost dispuse măsuri pentru asigurarea unui răspuns eficient și operativ în cazul producerii unor situații de urgență, iar în scopul preîntâmpinării evenimentelor care pot umbri aceste sărbători, pompierii militari bihoreni continuă să desfășoare atât controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, cât și acțiuni de verificare a modului de respectare a măsurilor ce vizează limitarea răspândirii noului coronavirus SARS-CoV-2, la spațiile comerciale de tip: mall-uri, hipermarketuri, supermarketuri și piețe, târguri și complexe comerciale.

De asemenea, ulterior acestei minivacanțe, pe întreaga perioadă a sezonului rece, acțiunile de control și verificare vor continua la unitățile de turism și de agrement, spații comerciale, lăcașuri de cult și ansambluri mănăstirești, construcții și amenajări pentru distracție și agrement, târguri tematice specifice sezonului rece și alte amenajări similare în cazul în care acestea se organizează, ori, după caz, în zonele unde se vor organiza evenimente legate de datini și obiceiuri specifice sezonului rece.

Reamintim cetățenilor că, în perioada sezonului rece, odată cu scăderea temperaturilor, cele mai multe incendii la locuințe au drept cauză coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni, precum și mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate.

• Pentru a preveni producerea unor incendii, verificați mijloacele de încălzire, precum sobe, calorifere sau alte surse de căldură.

• În situația în care părăsiți locuința, decuplați aparatele electrice, iar dacă vă cazaţi în structuri de primire turistice, familiarizaţi-vă cu traseele căilor de evacuare din incinta acestora.

• De asemenea, recomandăm părinţilor supravegherea permanentă a micuţilor lor, pentru a fi eliminată posibilitatea ca aceştia să se joace cu focul sau în apropierea mijloacelor de încălzire.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.