26.5 C
Aleşd
joi, 25 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Pompierii bihoreni în alertă maximă în minivacanța de Rusalii: 166 de intervenții în trei zile

În perioada minivacanței de Rusalii, peste 200 de pompieri militari bihoreni au fost mobilizați zilnic pentru a asigura misiuni de prevenire, monitorizare și gestionare a situațiilor de urgență. Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” au intervenit în 166 de cazuri pe parcursul celor trei zile de sărbătoare.

Dintre acestea, 4 intervenții au fost pentru stingerea incendiilor, 4 misiuni pentru asistarea persoanelor cu probleme de sănătate rămase blocate în locuințele lor, 7 intervenții în urma accidentelor rutiere, și 23 de misiuni pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase. De asemenea, au fost efectuate 122 de intervenții SMURD și s-au asigurat măsuri de prevenire a incendiilor la evenimente cu public numeros.

Intervenții la fenomene meteorologice periculoase

Pe 23 și 24 iunie, avertizările Cod Roșu și Cod Portocaliu emise de Administrația Națională de Meteorologie au impus intervenții rapide ale pompierilor din județul Bihor. Echipajele de pompieri militari ale Detașamentelor 1 și 2 Oradea, Stației Valea lui Mihai, Stației Aleșd, Stației de Pompieri Săcueni, Stației Ștei, Secției Beiuș și Gărzii 1 Mai au intervenit în mai multe localități, inclusiv Oradea, Roșiori, Ștei, Josani, Valea lui Mihai, Budureasa, Brusturi, Haieu, Betfia și Hârsești.

Acestea au desfășurat misiuni de îndepărtare a crengilor și copacilor căzuți pe carosabil, autoturisme, trotuare și fire de electricitate, precum și de înlăturare a bucăților de țiglă și grinzi cu risc de cădere. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Pompierii bihoreni continuă să fie în alertă, fiind pregătiți 24 de ore din 24 pentru a gestiona operativ situațiile de urgență și pentru a acorda primul ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,938FaniÎmi place
1,732CititoriConectați-vă
985CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI