Pompierii bihoreni Boitor Bogdan Ionuț, Negruț – Nai – Suciu Călin Nicolae, Pupăză Adrian Florin, Bokucz Gheorghe și Petruț Ciprian recompensați pentru profesionalism și fapte de înaltă ținută morală

2464
Pompierii bihoreni Boitor Bogdan Ionuț, Negruț– Nai - Suciu Călin Nicolae, Pupăză Adrian Florin, Bokucz Gheorghe și Petruț Ciprian recompensați pentru profesionalism și fapte de înaltă ținută morală
Foto ©️ Isu Bihor

Cinci pompieri militari bihoreni au fost recompensați pentru profesionalism și fapte de înaltă ținută morală și civică desfășurate în acest an. Este vorba despre plutonier adjutant Boitor Bogdan Ionuț, plutonier adjutant Negruț– Nai – Suciu Călin Nicolae, plutonier major Pupăză Adrian Florin, plutonier adjutant Bokucz Gheorghe și plutonier major Petruț Ciprian.

Înmânarea distincţiilor militare și a diplomelor s-a desfășurat miercuri, 11 decembrie, într-un cadru festiv, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor (ISU Bihor), la eveniment participând echipa de conducere a ISU Bihor și întreg personalul structurilor de la sediul inspectoratului.

După relatarea în fața întregului personal al unității, a modului și contextului în care au acționat cei cinci colegi pentru salvarea a doi copii (un bebeluș în vârstă de 7 zile și o fetiță în vârstă de 2 ani) și a trei adulți, inspectorul șef al ISU Bihor, domnul colonel Caba Sorin Mihai le-a acordat diplome de mulțumire domnilor plutonier adjutant Bokucz Gheorghe (conducător autospeciale și paramedic în cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, care în data de  5 octombrie 2019, aflat în timpul liber, a intervenit pentru salvarea unei femei încarcerate și rănite în urmaunui accident rutier) și domnului plutonier major Petruț Ciprian (comandant de echipaj și conducător autospeciale în cadrul Stației de Pompieri Săcueni, care în data de 23 noiembrie 2019 a salvat viața unei fetițe în vârstă de 2 ani) și a înmânat Emblema de merit “Acţiuni Umanitare”, clasa a II-a, domnului plutonier adjutant Negruț – Nai – Suciu Călin Nicolae (comandant de echipaj în cadrul Stației de Pompieri Aleșd – salvatorîn timpul liber, a unei femei aflate în stop cardio-respirator) și Placheta onorifică a IGSUdomnului plutonier major Pupăză Adrian (pompier militar în cadrul Detașamentului 1 Oradea, care, în data de 9 noiembrie a salvat, împreună cu dl. dr. dr. Juca Dacian, medic UPU-SMURD Bihor, viața unei fetițe în vârstă de 7 zile) – ambele distincții militare (Emblema de merit și Placheta onorifică) fiind conferite de inspectorul general al IGSU, General de brigadă Dan-Paul Iamandi.

La final, inspectorul șef le-a adresat, încă o dată, salvatorilor, felicitări și mulțumiri pentru promptitudinea, profesionalismul și implicarea totală puse în slujba semenilor indiferent de circumstanțe.

De asemenea, prin ordin al inspectorului şef al ISU Bihor, cu ocazia zilei de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României, plutonier major Boitor Bogdan Ionuț, subofițer operativ în cadrul Detașamentului de Pompieri Marghita a fost înaintat în gradul de plutonier adjutant, drept recompensă pentru acțiunea de salvare, în timpul liber, a unui bărbat, victimă a unui accident rutier produs pe raza localității Chiribiș, în data de 28 august 2019.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.