Pompierii au salvat un câine căzut într-o fântână adâncă de opt metri (video)

214

Luni, 16 noiembrie, pompierii orădeni au salvat un câine căzut în fântâna din curtea unei gospodării din localitatea Ineu.

​Apelul efectuat de proprietarul câinelui, care sesiza pericolul iminent în care se afla animalul, a fost primit prin Sistemul Unic 112, în jurul orei 11.50, moment în care, pentru gestionarea situației, a fost alertat un echipaj al Detașamentului 1 de Pompieri Oradea.

​Ajunşi la locul indicat de apelant, pompierii militari au constatat că animalul se afla într-un puț adânc de aproximativ opt metri, cu un diametru de circa 70 de centimetri, nivelul apei fiind de aproximativ 2.50 metri.

​Pentru salvarea patrupedului, unul dintre pompieri, asigurat de ceilalți membrii ai echipajului, a coborât cu ajutorul trepiedului și al echipamentelor și accesoriilorspecifice unor astfel de intervenții, în fântâna în care animalul încerca să se mențină la suprafața apei.

​Deși misiunea a fost dificilă din cauza adâncimii puțului, a diametrului redus al fântânii și a faptului că era un câine de talie mare, pompierii militari au reușit să-l salveze în aproximativ 20 de minute, aducându-l teafăr la suprafață.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.