Pompierii au salvat o mânză căzută într-un puț adânc de patru metri (foto)

302
 

În după-amiaza zilei de joi, 7 octombrie, pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență“Crișana” al județului Bihor au fost solicitați, prin intermediul Sistemului Unic 112, să intervină pentru salvarea unei mânze dintr-un puț aflat în curtea unei gospodării situate în localitatea Sîntelec, comuna Hidișelu de Sus.

Pentru salvarea animalului, au fost mobilizați de urgență, pompierii militari din cadrul Gărzii 1 Mai, care, sosiți la fața locului, au constatat că mânzacăzuse într-un puț cu o adâncime de aproximativ patru metri și un diametru de circa un metru.

Utilizând scara din dotarea autospecialei de intervenție, unul dintre membrii echipajului de pompieri a coborât în fântână, a acoperit capul mânzei pentru a nu se speria în momentul evacuării, a izolat cu paie de jur împrejurul acesteia pentru a nu serăni în timpul misiunii de extragere și a asiguratanimalul pentru acțiunea de evacuare, după care, cu ajutorul chingilor, cordițelor de salvare și al unui tractor cu dispozitiv de ridicare adus la locul intervenţiei de membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Hidișelu de Sus, mânza a fost scoasă, în siguranță, la suprafață. 

Pompierii militari au predat animalul teafăr, proprietarului prezent la fața locului.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.